Vacatures | Sparta Nijkerk zoekt powervrouwen

Sparta Nijkerk is op zoek naar vrouwen vanaf een jaar of 16 die willen voetballen in Vrouwen 1 of Vrouwen 2. Sparta Nijkerk heeft twee vrouwenteams. De Vrouwen 1 selectie zal komend seizoen uitkomen in de 3e klasse zaterdag en de Vrouwen 2 in de 4e klasse zaterdag.
Voor beide selecties zoekt de vereniging versterking. Voor Vrouwen 1 worden speelsters gezocht met de ambitie om met de vereniging mee te groeien naar een hoger niveau. Naast voetbalkwaliteiten moeten spelers als persoon in het team passen; een goede onderlinge sfeer bevordert de prestaties.

Daarnaast is Sparta Nijkerk op zoek naar keepsters. Wie al keepster is of de uitdaging aandurft om het doel schoon te houden krijgt een kans in de vrouwenteams. Spelers krijgen een keepersopleiding op maat, zodat ze uit kunnen groeien tot de onbetwiste nummer 1 onder de lat.

Voor Vrouwen 2 is de vereniging op zoek naar meiden/vrouwen die op een iets lager niveau willen voetballen. Ook dit team wil haar wedstrijden graag in winst omzetten, maar de gezelligheid en de derde helft zijn net zo belangrijk.

Sparta Nijkerk wil de leukste en meest toonaangevende vereniging van de regio worden als het gaat om meiden- en vrouwenvoetbal. De vereniging is trots op de club en beschikt over een prachtige accommodatie met maar liefst zeven velden. Op dit moment heeft de vereniging ruim 150 vrouwen en meiden die met veel plezier bij Sparta Nijkerk spelen. Dat is al veel, maar de club wil doorgroeien.

Hans Stam, meiden-coördinator Sparta Nijkerk: “Wij zorgen voor zowel plezier als kwaliteit binnen onze meiden- en vrouwenteams. Bovendien zijn alle train(st)ers in het bezit van, of in opleiding tot, een Trainer-coach 3-diploma. Dat betekent dat zij ervaring en kennis hebben met het trainen van vrouwen en meiden. Speelsters krijgen daardoor de kans om ieder jaar te groeien naar een beter niveau. Bij sommige teams ligt de nadruk iets meer op winnen, maar er zijn ook teams die puur meedoen vanwege het leuke spelletje, waarbij plezier boven winnen gaat. Want ook dat vinden we belangrijk.”

Sparta Nijkerk heeft een duidelijk beleidsplan voor de komende vijf jaar, waarin is vastgelegd wat de doelstellingen zijn om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Ook is er een duidelijke structuur met betrekking tot taakverdelingen van trainers en leiders. Dit alles om er voor te zorgen dat speelsters zich alleen maar bezig hoeven te houden met waar het om gaat: Lekker voetballen.

Stam: “Naast voetbal willen we de komende jaren, naast de al bestaande Sparta Nijkerk Leeuwinnen Cup en de Leeuwin van de Week, nog meer dingen gaan organiseren die echt voor vrouwen en meiden zijn. Wij vragen onze meiden en vrouwen om mee te praten over evenementen en mee te denken over toekomstige dingen die belangrijk zijn.”

Wil jij meer informatie? Neem dan contact op met Hans Stam via damesvoetbal@vvspartanijkerk.nl of 06-50680060. Geïnteresseerden mogen altijd een keer meetrainen op één van de trainingsavonden op maandag of woensdag.

 

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Vacatures | Sparta Nijkerk zoekt powervrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.Formule1 Volg MAX VERSTAPPEN op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel RED BULL SHIRT!! Formule1


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!