Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Gelockdownde Eredivisie zorgt voor gevaar: ‘Meer huiselijk geweld dreigt’

Nu er vanwege het coronavirus al wekenlang niet meer wordt gevoetbald liggen er de nodige gevaren op de loer. Er komen ook steeds meer mentale problemen naar boven. Dit weet klinisch psycholoog Jan Derksen te melden in het Algemeen Dagblad.

Dat fans nu niet naar het stadion kunnen om hun emoties te uiten noemt hij ‘gevaarlijk’. “Anders dan puzzelen of tuinieren, wat je ook nog gewoon kan doen natuurlijk, helpt juist het kijken naar sport mensen hun emoties te ventileren. Ik zat laatst weer eens in het stadion, bij Vitesse, als je ziet wat mensen daar allemaal kwijt kunnen met hun geschreeuw… Dat is psychologisch gezien hartstikke gezond.”

“Mensen functioneren als een soort stofzuigers. Gedurende de werkweek worden ervaringen als verdriet, krenkingen of stress allemaal opgezogen. Ze hopen zich op in die binnenwereld. Die is bij veel mensen beroerd ingericht. Zo lang je wordt afgeleid, heb je daar geen last van. Als de afleiding wegvalt, beginnen de nare gevoelens te borrelen. Emoties als diepe angst en somberheid komen naar boven.”

“Mensen gaan piekeren, worden verdrietig of depressief”, somt Derksen de gevolgen op. “Maar ook de kans op huiselijk geweld neemt toe. We gaan het meer met elkaar uitknokken. Nee, ik ben hier verre van optimistisch over. Dit is een gevaarlijke ontwikkeling.”

The post Gelockdownde Eredivisie zorgt voor gevaar: ‘Meer huiselijk geweld dreigt’ appeared first on Voetbalsnafu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *