Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Scheidsrechters hard geraakt: “Daar kun je net het gas, water en licht van betalen”

De voetballerij wordt hard geraakt door de coronacrisis en ook de scheidsrechters worden niet gespaard in deze. In een gesprek met het Algemeen Dagblad laat Bas Nijhuis zich uit over de financiele gevolgen voor het scheidsrechterskorps.

De leidsman zegt allereerst: “Wij hebben een heel laag basissalaris, daar kun je net het gas, water en licht van betalen. Wij leven echt van de wedstrijdpremies en die zijn nu echt nul. En we hebben wel wat reserves natuurlijk, maar als dat maandenlang duurt is dat voor ons wel een probleem. Helemaal voor de jongere scheidsrechters, die nog een lager contract hebben.”

De KNVB denkt volgens Nijhuis wel mee: “Vooralsnog wordt nog steeds gedacht om de competitie misschien uit te spelen, dus we kunnen werken met een voorschot. Maar als dat niet gaat gebeuren, moeten we even kijken hoe dat verder gaat.”

The post Scheidsrechters hard geraakt: “Daar kun je net het gas, water en licht van betalen” appeared first on Voetbalsnafu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *