Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Elite Ronde | Oranje Onder 19 treft Hongarije, Zweden en Slovenië

De Oranje Onder 19 van bondscoach Jessica Torny is voor de Elite Ronde ingeloot met Hongarije, Zweden en Slovenië. De loting was op vrijdagochtend in Nyon (Zwitserland).

De volledige groepsloting van de Elite Ronde:

  • Groep 1: Noorwegen, Polen, IJsland en Griekenland;
  • Groep 2: Engeland, Duitsland, Slowakije en Israël;
  • Groep 3: Frankrijk, België, Finland en Azerbeidzjan;
  • Groep 4: Spanje, Oostenrijk, Ierland en Turkije;
  • Groep 5: Nederland, Hongarije, Zweden en Slovenië;
  • Groep 6: Denemarken, Servië, Portugal en Wales;
  • Groep 7: Tsjechië, Italië, Rusland en Schotland.

De Elite Ronde dient tussen 2/10 april of 4/12 juni 2018 gespeeld te zijn. Het EK voor Onder 19 (WEU19EURO) wordt in Zwitserland gehouden van 18 tot en met 30 juli 2018. De loting voor poule indeling van het EK is in juni 2018. De Zwitsers zijn nu het eerste land dat het EK Onder 19 voor de tweede keer weten te organiseren.

Afgelopen seizoen nam het Oranje O19 voor de zevende keer mee aan het toernooi en strandde de ploeg in de halve finale. In 2010, 2015 en 2016 haalde Onder 19 de halve finales en in 2014 werd de Europese titel gewonnen. Vivianne Miedema werd topscorer van het toernooi met 6 doelpunten, waarvan één in de finale tegen Spanje. Ook ontving ze de ‘Golden Player’ award.

WK Onder 20

Oranje O19 wist zich afgelopen zomer te plaatsen voor het WK door de halve finale te halen op het EK in Noord-Ierland. In die halve finale strandde het team van bondscoach Jessica Torny tegen Spanje dat later de finale in extremis van Frankrijk wist te winnen.

Het WK Onder 20 word georganiseerd in Frankrijk. De 16 landen spelen verdeeld over twee poules van 4. Het toernooi is van dinsdag 7 augustus 2018 tot en met 26 augustus 2018.

Tot nu toe wisten, na organiserend land Frankrijk ook China, Japan, Noord-Korea, Nieuw-Zeeland, Engeland, Duitsland, Spanje en dus ook Nederland te kwalificeren. Er komen nog zeven landen erbij die zich in het voorjaar van 2018 nog moeten kwalificeren voor het WK Onder 20. Duitsland en de VS wonnen ieder drie keer dit toernooi, de overige twee titels gingen naar Noord-Korea.

Het bericht Elite Ronde | Oranje Onder 19 treft Hongarije, Zweden en Slovenië verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *