Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ook in district Oost bijzondere werkwijzes

Ingezonden stuk op de redactie ontvangen:

nieuwe logo site8 teams strijden om aanvankelijk twee plekken in de eerste klasse D waaronder Eldenia, Witkampers en Rigtersbleek uit de twee klasse H en Rosmalen, Festilent en Beerse boys uit tweede klasse G. DVC ’26 en DAW zijn herkansers in de eerste klasse D. De eindstand is zeer discutabel in de tweede klasse H aangezien een club aantoonbaar speelde met speelsters die geen lid waren van de club.

KNVB kan en doet er niets mee omdat gedupeerde clubs op één of andere manier geen aangifte wilde/durfde te doen. Alleen een mededeling doen bij de KNVB is niet genoeg mensen! Goed, ook deze club speelt dus nacompetitie om een plek in de eerste klasse, waarbij terugzetten naar B-categorie meer op zijn plaats zou zijn geweest!! Het wordt deze club toegestaan kans te maken op promotie maar natuurlijk moet er wel na-competitie gespeeld worden. Na de eerste ronde blijven drie tweede klassers blijven over samen met eerste klasser DVC’26!

Maar dan trekt RKHVV zich terug uit de eerste klasse en zijn er opeens drie vrije plekken. Hoe gaat de KNVB dit oplossen? Nou heel simpel, de verliezers hebben nog een keer herkansing. Hoe oneerlijk is dit tegenover de andere clubs die toevallig tot een andere poule behoren? Naar mijn mening zou DVC’26 automatisch in deze eerste klasse moeten blijven, zou RHKVV zich namelijk eerder teruggetrokken hebben hoefde DVC’26 namelijk helemaal geen nacompetitie te spelen!

Ook zou het voor de KNVB nu wellicht een mooi moment zijn de club die er wanbeleid op nahield die extra herkansing niet te geven maar de tegenstander te laten promoveren. Laten we hopen dat recht zegeviert!

Het bericht Ook in district Oost bijzondere werkwijzes verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.