Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Martine Weinans stopt na 30 mooie jaren

stoptAfgelopen vrijdag werd HZVV speelster Martine Weinans verrast met een afscheidsfeest. Na dertig jaar op de voetbalvelden te hebben gelopen is haar carriere als actief speelster afgelopen en gaat Weinans deel uitmaken van de technische staf bij het team waar ze zo veel jaren heeft gespeeld: HZVV VR1.

Na vanaf de E pupillen tot en met de A junioren bij CEC te hebben gespeeld werd de overstap gemaakt naar HZVV. Dit doordat Martine Weinans ook ontdekt was door de KNVB. Vanaf 1995 maakte ze deel uit van de selectie van jong oranje waarna in 1997 ze in de selectie van het Nederlands elftal kwam. De toenmalige bondscoach vond het belangrijk dat er op niveau werd gespeeld en de keuze tussen Velocitas en HZVV viel uit in het voordeel van HZVV.

Hier bleef ze actief en afgelopen vrijdag kwam er een einde aan negentien jaar trouw en loyaliteit. Om dit luister bij te zetten waren er diverse speelsters uit haar carriere aanwezig en uiteraard het team waarmee afgelopen seizoen handhaving in de tweede klasse werd bewerkstelligd. Tevens waren ook familieleden naar het terrein van HZVV gekomen om dit moment mee te maken.

Na een korte wedstrijd werd er nog lang na gefeest en kwam er een einde aan een lange en indrukwekkende loopbaan.

Het bericht Martine Weinans stopt na 30 mooie jaren verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *