Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meiden vv Holten mogen niet meer spelen bij de jongens

logo holtenMirthe Dekker, Leonie Bannink en Lisanne Rossing, alle drie 15 jaar, mogen volgend seizoen niet meer meedoen met de jongens van de C3 van vv Holten. De meiden balen, want dit betekent dat ze een andere club moeten zoeken.

Drie weken geleden kregen ze een brief: na de zomer mogen ze niet meer gemengd voetballen met de jongens. ‘Uit de ervaring van de afgelopen jaren is gebleken dat verhoudingen tussen jongens en meisjes in de B- en C-leeftijdsgroep sterk uit elkaar lopen. Hierin zien wij dat een splitsing tussen de jongens en meisjes dus gewenst is’, schrijft jeugdvoorzitter Arno Reusink.┬áDe club wil een helder beleid.
Een helder beleid? De meiden vinden het gewoon discriminatie. Mirthe: “Als er jongens zijn die niet met ons willen spelen, moeten ze die jongens wegsturen, niet ons. Maar we hebben nog nooit klachten gehoord van onze teamgenoten.

Het bericht Meiden vv Holten mogen niet meer spelen bij de jongens verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *