Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederlands Politie Elftal als debutant naar EK

politie

In oktober 2015 wist het Nationale Politieteam zich ten koste van Finland te plaatsen voor het enige echte EK voor Politie Landenteams. De echtheid zit hem in de officiële organisatie dat in handen is van de USPE, het Europese overkoepelend orgaan dat de competities beheert en organiseert voor Nationale Politie Sportteams.

Alle andere toernooien zijn particulier en commercieel zoals de altijd drukbezochte Police and Firegames. Overigens hebben de mannelijke collega’s dit toernooi onlangs op hun naam weten te schrijven in Spanje.

Er gaat dus toch een Nederlands Voetbal Elftal (als debutant) naar een officieel EK dit jaar!

Op 20 juni vertrekken de voetballende politievrouwen van Schiphol naar Praag om met 7 andere landen uit te maken wie zich op zondag 26 juni de beste van Europa mag noemen.

Het team heeft na de kwalificatie in Finland een intensief programma afgewerkt waarbij de dames door veel clubs in het land werden uitgenodigd. Coach Tjeerd Strengholt heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt en blikt tevreden terug:

“Gelukkig hebben wij de laatste wedstrijden in bijna dezelfde samenstelling kunnen spelen  waarbij je de gemaakte afspraken terug zag komen. Bij dit team gaat het nu om de uitvoering en lichamelijke fitheid. Het is het einde van het seizoen en een klein aantal speelsters had toch wat fysieke ongemakken.

Aan de andere kant zijn deze speelsters allemaal mentaal ijzersterk en stoppen ze pas als het allerlaatste fluitsignaal heeft geklonken. Daarin zijn zij gehard en vormen zij inmiddels een enorm hechte groep. We zullen dit ook nodig hebben want we spelen immers tegen collega’s met waarschijnlijk dezelfde instelling”.

 Poule A:

Tsjechië, Engeland, Denemarken, Noorwegen

Poule B:

Duitsland(1), Frankrijk(2), Oostenrijk(3), Nederland (Vorig EK waren dit de nrs 1, 2 en 3)

Het Nederlands Politie Elftal:

 

 1. Dianne Reemers (kpr)
 2. Jelien Beute (kpr)
 3. Marleen Holsappel
 4. Alina Uijl
 5. Ilona den Dunnen
 6. Esther van Toledo
 7. Lianne Ekkel
 8. Francie Marinussen (A)
 9. Brenda Eefting
 10. Cynthia Beekhuis
 11. Laura van Enck
 12. Miranda Verrips
 13. Marjan de Graaf
 14. Gwen van Duuren
 15. Eline Roet
 16. Charlotte Koppers
 17. Eva Sytsema
 18. Carlinn de Bruyne

Begeleiding:

 • Harma en Hans Stuulen (teammanagers)
 • Laurie Kolfoort (Osteopaat)
 • Kim Linstra (fysiotherapeut)
 • Tjeerd Strengholt (trainer/coach)

 

 

Het bericht Nederlands Politie Elftal als debutant naar EK verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *