Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Deze vrouw begrijpt er niks van

heks‘Meisjesvoetbal? Het hoort gewoon niet!’

De Duitse Claudia Neumann breekt een lans voor vrouwen met aspiraties in de voetbalwereld. Zij was zaterdag de allereerste vrouwelijke commentator bij een EK-wedstrijd en dat gegeven heeft een interessante discussie doen oplaaien. Kan een vrouw wel commentaar op een voetbalwedstrijd leveren? Natuurlijk kan dat! Alhoewel… VROUW.nl-journalist Hester Zitvast begrijpt er helemaal niks van…Hier wat citaten van een dom blondje:

Ik krijg altijd last van plaatsvervangende schaamte als vrouwen zich vanuit een niet te onderdrukken behoefte tot praten in een voetbaldiscussie mengen. Of tijdens belangrijke wedstrijden – meestal van het Nederlands Elftal – ook ineens een mening over het spelletje hebben.

Ik vind voetbal een mannending. Maar echt. Meisjesvoetbal viert hoogtij maar ik gruwel ervan. Het hoort gewoon niet! Het zou een van mijn ergste nachtmerries zijn om mijn twee dochters met van die oncharmante voetbalschoenen aan te zien.Of dat ze met van die akelige kunstgrasschaafwonden thuiskomen… Nee, hier wordt door de meiden gedanst. Het is en blijft gewoon aanrommelen met een bal en dat moet je aan mannen overlaten. Lees hier het hele artikel.

Het bericht Deze vrouw begrijpt er niks van verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.