Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Selectie SSS’18 telt 34 speelsters

logo sss 18De mutaties van SSS’18

Het bestuur van SSS’18 start het seizoen 2016/2017 met een duidelijke doelstelling binnen de vereniging:

Leon van de Pasch (technische zaken) en Kees van der Kroon (adviseur technische zaken) zijn duidelijk:”

De vereniging heeft als doel om een klimaat te creëren waardoor selectie teams met plezier en passie op hoog niveau hun hobby kunnen beleven en de Overloonse identiteit van de vereniging te bewaken”. Onder presteren op een zo hoog mogelijk niveau wordt verstaan, Bij de vrouwen is doelstelling om minimaal op 1e klasse niveau uit te komen en vrouwen 2 op 2de klasse niveau. Los van deze doelstellingen is prestatief voetbal altijd ondergeschikt aan algemeen verenigingsbelang.

SSS’18 streeft in eerste aanleg om in de selectieteams bij zowel heren als vrouwen zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers actief te hebben. Spelers overkomende van de A-junioren/MA krijgen daarom altijd de gelegenheid om aan te sluiten bij selectie. Daarnaast staat SSS’18 passief open voor spelers afkomstig van andere verenigingen. De vereniging hanteert hierin echter een terughoudend beleid, met name om de Overloonse identiteit van de vereniging te bewaken. Door bestuur, kaderleden en of leden van de voetbal technische commissie worden geen spelers proactief benaderd. Ter beoordeling van dit beleid worden versterkingen van de selectie door spelers van andere verenigingen uitsluitend met goedkeuring van de voetbaltechnische commissie (vtc) ingepast. Trainers en stafleden betrokken bij de selectie teams zijn door de voetbaltechnische commissie op de hoogte gebracht van dit beleid. Het recreatieve voetbal heeft als doelstelling om op lagere speelniveaus maximaal voetbalplezier te beleven.  De vereniging heeft als doel om een klimaat te creëren waardoor leden plezier aan hun hobby kunnen beleven. Dat betekent dat randvoorwaarden als goede materialen, begeleiding en accommodatie aanwezig moeten zijn om te trainen en aan wedstrijden/toernooien deel te nemen. Daar waar mogelijk zal de VTC bij de teamsamenstelling uit sociaal oogpunt tegemoet komen aan wensen van teams en/of individuen om in een bepaalde teamsamenstelling voetbal te beoefen.

Het bestuur heeft nadrukkelijk gezocht naar trainers die aan deze doelstelling willen meewerken en meedenken. De hoofdtrainer van de Vrouwen 1 moet alles doen dat  een optimale communicatie gaan ontstaan tussen de prestatie ,recreatie , jeugd teams en bestuur.

Christos Kousounis is de nieuwe hoofdtrainer die nieuwe impuls moet inblazen in de vrouwen afdeling. Christos wordt bijgestaan door Wim Slijkhuis en Patrick Ox in de ontwikkeling van het meisjes-  en vrouwenvoetbal naar een hoger niveau.

Patrick Verberkt en Joop Nohlmans gaan  Christos adviseren over de cultuur van de vereniging en gaan  het proces bewaken…

Aankomende seizoen zijn Vr1 en Vr2 een selectie team met 34 speelsters. De Vr1 komt uit in de eerste klasse D. De Vr2 komt uit in Derde klasse Zuid.

Er zijn geen speelsters vertrokken.

Natalia Klees(SCV’58 Vr1) , Karin Bouten (Merselo jongens B1G) en Kim Faassen (Vrouwen 3) komen de selectie versterken..

De selectie  is volgens het beleid verjongt met 8 talentvolle speelsters uit het meisjes A1(kampioen in de hoofdklasse).

Vr3 en Vr4 blijven als recreatie teams.

Het bericht Selectie SSS’18 telt 34 speelsters verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *