Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Drie keer scheepsrecht voor VV Hollandscheveld

hollandscheveld

De vrouwen Hollandscheveld heeft promotie afgedwongen naar de 1e klassen.

Waar het in de competitie, in een onderling duel, het kampioenschap aan de Weide moest laten en door dit verlies zelfs als derde eindigde in eindrangschikking, is de lange weg van de nacompetitie toch succesvol gebleken. De vrouwen van scheidend trainer Marco de Jonge moesten uiteindelijk 5 wedstrijden in de nacompetitie spelen om te promoveren.
Allereerst waren daar de promotie/degradatie wedstrijden tegen AZSV uit Aalten die de vrouwen zowel thuis als uit winnend wisten af te sluiten. Hierdoor degradeerde AZSV uit de 1e klasse B.

In de tweede ronde moest er aangetreden worden tegen Unicum uit Lelystad. Een oude bekende, want deze ploeg had Vrouwen 1 namelijk ook al in de competitie ontmoet. Waar het in de competitie nog gelijk was qua punten, thuis gewonnen en uit verloren door Vr1, had Hollandscheveld in de nacompetitie niets in te brengen tegen Unicum door twee keer ruim te verliezen. Hiermee leek de nacompetitie voorbij en daarmee de kans op promotie verkeken.
Echter de KNVB dacht daar anders over. Een beslissingswedstrijd was nodig tegen Olde Veste’54. De afscheid nemende Alina de Ruiter scoorde het winnende doelpunt. Hierdoor dwongen de vrouwen de verdiende promotie af en heeft vv Hollandscheveld er een 1e klasser bij. Zowaar een prestatie om trots op te zijn en een geweldig cadeau voor de afscheid nemende trainer en speelsters die volgend seizoen een treetje lager gaan spelen.

Het bericht Drie keer scheepsrecht voor VV Hollandscheveld verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *