Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Het nieuwe avontuur voor Beau Rijks

rijks 1

Op weg naar Groesbeek, onderweg bedenk je wat je kan verwachten van de nieuwe en achtste club in de Eredivisie. Achilles’29 is de naam, wie zijn die speelsters die zich gaan voorstellen aan de media. Wat is het plan van de club en de verwachte doelstellingen de aankomende jaren.

Eenmaal aangekomen in een volle en warme kantine werd al snel duidelijk dat er bij de club iets heerst van gemoedelijkheid, sfeer en een clubcultuur. Na de lijst met de namen te hebben doorgenomen kwam de nieuwe selectie binnen onder toeziend oog van de media. Robert Claus nam het openingswoord gevolgd door Elrie Bakker-Derks. Een mooi en duidelijk verhaal over de toetreding van Achilles’29 in de Eredivisie. Coach Judith Thijssen stelde de speelsters voor, applaus volgde bij iedere speelster, zo ook voor Beau Rijks.

De uit Doetinchem afkomstige Beau Rijks begon bij VV Doetinchem, daarna VV VIOD dat ook uit haar woonplaats komt. Zij ging daarna naar de C1 van FC Twente, om vervolgens vervroegd door te stromen naar de beloften van Jong FC Twente.

Beau verteld ‘’een schitterend elftal, we hebben het toch maar mooi gedaan met ons elftal. Tegen RVVH wilde wij ook door het vuur gaan met z’n allen, het kampioenschap moest er komen, beter kan je niet afscheid nemen van een fantastisch elftal dat helaas niet meer bestaat. Doodzonde natuurlijk maar wel terugkijkend op een mooie periode waar ik veel hebt geleerd’’.

achilles nieiew‘’Toen kwam Achilles’29, ik wist niks van de club maar de vriendelijkheid sprak mij aan, ik voelde mij direct al op mijn gemak, deze club wil er echt iets van maken, dat proef je aan alles en iedereen binnen de club. De gesprekken waren positief en voetballen in de Eredivisie was ook voor mij een droom die nu uitkomt’’.

Straks komen Ajax en FC Twente naar Groesbeek, niet meer naar Odysseus’91 om maar een voorbeeld te noemen. De glimlach op het gezicht van Beau Rijks wil maar niet verdwijnen, zij is een van de achttien speelsters die moeten vechten om een basisplaats. Centraal achterin is haar positie, de concurrentie is er, maar daar ligt ook haar uitdaging in dit nieuwe avontuur. Niet meer terugkijken maar de toekomst wacht.

rijks 2Achilles’29 gaat de uitdaging toch maar aan, deze omgeving was toe aan Eredivisievoetbal. Geef de club dan ook die kans. Geen hoge verwachtingen in het eerste seizoen maar wel op langere termijn. De speelsters kennen elkaar niet of nauwelijks, dat kost tijd en die krijgt deze club dan ook. Beau Rijks, daar gaan we nog veel van horen, de 16-jarige Rijks is wel blij dat Demi ter Maat (foto rechts) ook voor Achilles’29 koos. Je kent dan iemand en dat is wel zo leuk.

Iedereen in het land is blij met Achilles’29, ze gaan de uitdaging aan, de eerste stap is gezet. Doe mij maar de eerste wedstrijd tegen FC Twente sluit Beau af, ik zal er staan want wat ben ik blij met deze club, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Bron foto’s: Nienke van der Tak

Het bericht Het nieuwe avontuur voor Beau Rijks verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *