Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Utrechtse studentes naar EK in Portugal

bier

Afgelopen weekend vond in Groningen het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap plaats, waar een aantal studentensteden met elkaar streden om een startbewijs voor het EK. En dat ging de voetbalsters van USVV Odysseus ’91, die Utrecht in Groningen vertegenwoordigde, goed af. Ze wonnen.┬áZaterdag zijn we tijdens de poulefase tweede geworden, dus dat betekende dat we op zondag de halve finale mochten spelen”, zegt Fieke Snijder, de linksback van het elftal. In de halve finale wachtte Eindhoven, maar die wedstrijd werd niet in de reguliere speeltijd beslist.

Het bleef 1-1 en we moesten dus penalty’s nemen. Gelukkig pakte onze keepster een penalty en gingen we door naar de finale, tegen Groningen.”

Daar keken de dames toch een beetje tegenop, want in de poulefase was Groningen nog met 6-1 te sterk gebleken. En dat terwijl wedstrijden maar twee maal twintig minuten duren. ,,We begonnen de finale goed en kwamen op voorsprong, maar zij scoorden de 1-1. Daar bleef het bij en dus moesten we weer penalty’s nemen. Wij schoten onze eerste bal op de lat, maar onze geweldige keepster pakte er twee.”

Volgende zomer mogen de Utrechtse dames de Nederlandse eer hoog houden in Portugal. ,,Heel gaaf. Dan gaan we ook gewoon voor de titel.”

Het bericht Utrechtse studentes naar EK in Portugal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *