Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Weer een prijs voor VIOD

viod wint weer

VIOD vrouwen leggen weer beslag op de Midsimmercup

De titelverdedigsters uit Driezum konden afgelopen zaterdag (18 juni) meteen aan de bak. Er was zwaar geloot en men kon spreken van een poule des doods. De tegenstanders waren in de juiste volgorde: Nieuw Roden, Avanti en Stiens.
De eerste wedstrijd was duidelijk wennen voor de vrouwen van VIOD. Hoewel  er duidelijk sprake was van een veldoverwicht voor VIOD, was het veldspel niet om naar huis te schrijven. Passes over 5 meter, zonder druk werden niet goed gegeven. Uiteindelijk heeft het overwicht zich wel om kunnen zetten in doelpunten. Het is uiteindelijk 4-1 in het voordeel van VIOD geworden.


Daarna moesten de vrouwen aantreden tegen het zaalteam van avanti. Hier werd al een beter spel op de mat gelegd. Avanti kon geen vuist maken tegen VIOD en verloren uiteindelijk met 4-0 van de vrouwen uit Driezum.
Bij de laatste poulewedstrijd moest er tegen Stiens aangetreden worden. Hierbij viel het matige verdedigen op van VIOD, maar gelukkig voor VIOD was Martine Koopmans op dreef en mocht zij de gehele doelpunten productie tijdens deze wedstrijd op haar naam schrijven. De teller stokte op 3 doelpunten, bij Stiens stokte de teller al bij 1 doelpunt.

Voor de kwartfinales werd er opnieuw geloot, hierbij kwam opnieuw Avanti uit koker. Hoewel er vooraf nog wel enige angst was bij de leiding van VIOD om opnieuw avanti te treffen was deze geheel ongegrond. VIOD won met precies dezelfde cijfers als in de poule: 4-0.

In de halve finale moest VIOD tegen Drachtster boys (of girls in dit geval) voetballen, ook elk jaar weer één van de kanshebbers op de cup met de grote oren. Deze  wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Hoewel de uitslag anders verteld, had VIOD groot veldoverwicht. Drachtster boys liet VIOD het spel maken wat resulteerde in een hoog percentage balbezit. VIOD creëerde verreweg de meeste kansen, al moet je altijd voorzichtig zijn met de afstandsschoten van Drachtster boys, hierdoor kwamen ze ook op de gelijkmaker. Na de 2-1 van Lisette Luimstra is de overwinning niet meer in gevaar gekomen.

In de finale werd er gespeeld tegen de vrouwen van St. Anna Parochie. Deze had de andere halve finale gewonnen door middel van penalty’s tegen Be Quick Dokkum. De finale resulteerde in een weinig spannende wedstrijd. Hoewel St. Anna Parochie de vrouwen uit Driezum lang van scoren af kon houden, vielen de goals uiteindelijk als rijpe appelen. Aafke de Hoek was met drie goals spekkoper. Wanneer de scheidsrechter  voor het einde van de wedstrijd floot, was de uiteindelijk stand 4-0 in het voordeel van VIOD.

VIOD vrouwen winnen de Midsimmercup voor de derde keer, waarvan nu de tweede keer op rij is. Volgend seizoen zullen ze voor de derde op rij willen gaan

Het bericht Weer een prijs voor VIOD verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *