Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Vrouwenvoetbal keert terug in FIFA 17

Vorig jaar introduceerde EA in FIFA vrouwenvoetbal als een best wel grote feature. Dit jaar is het vooral The Journey wat de vernieuwende factor in de footie van EA moet zijn, maar dat neemt niet weg dat vrouwenvoetbal wederom aanwezig is in de game.

Tijdens de E3 spraken we met de director van FIFA 17 die bevestigde dat vrouwenvoetbal aanwezig zal zijn in de nieuwe telg in de franchise. Men wilde nog niet op details ingaan betreffende nieuwe landen, waarmee men onbewust bevestigde dat dit aspect van de game verder uitgebreid zal worden.

“Absoluut, toen we vrouwen toevoegden aan FIFA 16 was dat een behoorlijk push voor ons om de juiste spelers, gezichten, physics en alles er omheen in de game te krijgen. We zullen dat blijven doorzetten in de toekomst. Op dit moment praten we nog niet over nieuwe landen die we zullen toevoegen, maar vrouwen zijn nog steeds een hoge prioriteit voor ons in FIFA.”

Er is best wel wat lacherig gedaan over vrouwenvoetbal in FIFA 16, maar EA zag in de statistieken dat het behoorlijk populair was. Sterker nog, sommige teams stonden zelfs hoog in de lijst van veelgebruikte teams (met name tijdens toernooien) samen naast de grotere clubs in de wereld. Reden genoeg om vrouwenvoetbal terug te laten keren dus.

“Wat bijzonder was voor ons om te zien, met name tijdens toernooien, was het gebruik van de vrouwenteams dat op gelijke hoogte stond met de grotere clubs in de wereld. We zagen echt dat de spelers op de nieuwe toevoeging aan de game reageerden en deze ook gebruikte, dus het is voor ons een groot succes geweest.”

bron: psx-sense.nl

Het bericht Vrouwenvoetbal keert terug in FIFA 17 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *