Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

VDZ met 25 speelsters nieuwe seizoen in

logo vdzhans vdzHans Zwartkruis (foto), de nieuwe trainer/coach van het eerste vrouwenteam van VDZ uit Arnhem, start de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een brede selectie van 25 speelsters. “Ik vind het belangrijk om met een brede selectie te werken en zoveel mogelijk samen met de selecties van VR1 en VR2  op te trekken”, aldus Zwartkruis.

“We hebben elkaar keihard nodig gedurende het seizoen en hoe breder de selectie, des te makkelijker is het om straks een beroep op elkaar te doen. Na de voorbereiding maken we de definitieve selecties”. Voor nieuwe speelsters lees verder.

De voorbereiding start op 9 augustus en in het weekend daaropvolgend staat een trainingsweekend op het programma in Joure (Friesland) met ondermeer een oefenwedstrijd tegen Heerenveense Boys VR1 .

De kersverse hoofdcoach heeft er zin in. “We hebben een prima stel meiden en een mooi mix van ervaring en jeugdig talent”. Over een sportieve doelstelling voor komend seizoen is Zwartkruis terughoudend. “Ik wil vooral proberen de speelsters individueel beter te maken en het team goed en verzorgd te laten voetballen. Er zit veel potentie in deze groep”, vindt de Arnhemse oefenmeester. “En als aan het eind van het seizoen blijkt dat we een periodetitel hebben gehaald, dan gaan we natuurlijk voor promotie naar de hoofdklasse. Maar dat is niet mijn primaire doelstelling”.

fedor vdzDe staf van VR1 is verder versterkt met Fedor Dibbets – foto- (assistent) en Tijmen Goris (assistent/verzorger), allebei net als Zwartkruis afkomstig uit eigen VDZ-gelederen. Bianca de Vos blijft leidster van VR1 en Paul Meulenbroek blijft trainer/coach van VR2. Hij wordt geassisteerd door Will Bruynestein. De functie van leidster bij VR2 is nog vacant.

Bij VDZ VR1 is dit seizoen alleen Eva van Bavel vertrokken (IJFC). Voor het overige zijn de selecties van VR1 en VR2 versterkt met Anouk Bruil (FC Gelre), Anouk Kamphuis en Tessa Jansen (RKHVV), Donna Dorigo (sc Westervoort), Fleur van Olst (Blauw Geel) en keert Irene Smeltink (RKHVV) weer terug op haar oude nest.

Het bericht VDZ met 25 speelsters nieuwe seizoen in verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *