Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Speelster VV Maarssen naar WK in Glasgow

marjolein maarssen‘Hoe het voetbal een positieve draai aan je leven kan geven’

Homeless World Cup is een toernooi waarop vanuit de hele wereld maatschappelijk kwetsbare mannen en vrouwen hun land vertegenwoordigen. Meer dan vijfhonderd spelers en speelsters uit 52 landen zijn geselecteerd voor de opstap die hen naar een beter toekomst leidt. Ook Utrecht is vertegenwoordigd in Glasgow.

Twee Utrechtse speelsters gaan ook. Marjolein Verkruijsse is één van hen. Zij werd naar voren geschoven door coach Kees Grovenstein. “Vorig jaar was ik reserve toen het toernooi in Amsterdam werd georganiseerd. Nu ben ik er echt bij als speelster.

Via vriendin Melissa Baade, die ook is opgenomen in de selectie, raakte ze vorig seizoen bekend met de Homeless World Cup. “Er wordt niet alleen gekeken naar je voetballende prestaties maar ze kijken meer naar je maatschappelijke kant en ontwikkeling. Hoe het voetbal een positieve draai aan je leven heeft gegeven.”

Tijdens het WK in Glasgow worden er van 10 tot en met 16 juli wedstrijden gespeeld van twee keer zeven minuten waarbij vier tegen vier wordt gespeeld.

Het bericht Speelster VV Maarssen naar WK in Glasgow verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *