Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

JVOZ C3M beleeft leerzaam toernooi in Duitsland

JVOZ C3M (U16 team) speelde dit weekend een mooi toernooi om de Steka Cup voor U17 junioren in Preist en Schleidweiler, Duitsland. Na de lange rit die begon in Middelburg hebben we nog een boswandeling gemaakt en hebben de meiden nog wat gevoetbald op een veldje waar 2 doelen (met net!!) stonden. Tja, wat moet je anders doen in je vrije tijd. Na het eten hebben we op een hotelkamer (het paste) met alle meiden en staf de wedstrijd bekeken van België tegen Wales.

De eerste wedstrijd op zaterdag was tegen Fc Passau U17, waarin we de betere partij waren, maar de kansen niet benutten, mede door een fantastische keepster. De tegenstander is amper over de middenlijn geweest, maar we konden het enorme overwicht niet omzetten in winst. De 2e wedstrijd tegen Fc Lubars Berlin U17 speelden we echt goed en scoorden we er lustig op los: 5-0. Sophie Fijneman 1-0 uit een penalty, 2-0 en 3-0 Angela Versluis, 4-0 weer Sophie Fijneman en 5-0 Manon de Ruijsscher met een mooie vrije trap.

De stand in de poule was dusdanig dat we aan 1 punt genoeg hadden in de laatste poulewedstrijd tegen Fc Saarbrücken U17 om de kwartfinale te halen, maar de wedstrijd verliep zeer ongelukkig. Wij misten de kansen, Saarbrücken strafte een foutje meteen genadeloos af, dus 0-1 achter. Wij scoorden de terechte gelijkmaker door Sophie Fijneman, maar helaas werd die om voor ons nog altijd onduidelijke reden afgekeurd. Ook misten we in de laatste minuut nog een gigantische kans, maar een fabuleuze redding van alweer een geweldige keepster (Duits nationaal elftal U17, Europees Kampioen dit jaar) voorkwam een voor JVOZ C3M zeer terechte goal, dus een 0-1 verlies. In de laatste poulewedstrijd erna was Passau tegen Fc Lubars Berlin wederom zeer fortuinlijk met een goal in de slotfase(de enige keer dat ze over de middenlijn zijn geweest) waardoor JVOZ C3M op de 3e plaats eindigde in de poule met 4 punten en een mooie 5-1 doelsaldo. Fc Passau werd 2e in de poule en 4e algemeen in het toernooi met een 1-0 doelsaldo, wij werden 9e van de 16 algemeen, de beste van de niet kwartfinalisten en we hebben bijv. Inter Milaan achter ons gelaten.

Het geluk lachte ons dit weekend dus niet toe, maar we hebben ons laten zien, en de tegenstanders waren ook nog eens allemaal een jaartje ouder. Een mooi en leerzaam toernooi met veel positieve dingen en wat leermomenten en dat zeker voor herhaling vatbaar is. Na 3 toernooien (2x winst) hebben we maar 1 tegendoelpunt gehad en dat zegt wel iets over de kwaliteit in dit team. Borussia Mönchengladbach heeft het toernooi gewonnen.

Het bericht JVOZ C3M beleeft leerzaam toernooi in Duitsland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *