Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Clubs worden opnieuw in de maling genomen

logo vdzknvb_beker1Zeker 15 clubs zijn woest over het meedoen van CTO Amsterdam en CTO Eindhoven in het KNVB bekertoernooi. De clubs laten dit weten via Facebook en deze website en eisen opheldering van de KNVB. VDZ is boos op de bond omdat deze de gemaakte afspraak niet is nagekomen.

“KNVB doet maar wat met de bekercompetitie”

Ingezonden brief VDZ 

“KNVB doet maar wat met de bekercompetitie”

VDZ is boos op de beslissing van de KNVB om de bekercompetitie categorie A toch te starten met poules van teams uit de topklasse, de hoofdklasse en eerste klasse. Medio mei liet de KNVB nog weten dat er voor seizoen ‘16/’17 gekozen zou worden voor een andere opzet. Er zou sprake zijn van twee categorieën:

  • Categorie 1: alle elftallen uit de Eredivisie, Topklasse en Hoofdklassen
  • Categorie 2: alle elftallen uit de 1e-, 2e en 3e klassen

“Op basis van deze informatie hebben we ons met VDZ VR1 ingeschreven voor de bekercompetitie”, aldus technische coördinator vrouwenvoetbal VDZ, Ad Heijnen. “Het afgelopen seizoen was ons niet goed bekomen. Als je als eerste klasser wordt ingedeeld bij teams uit de hoofdklasse, dan loop je het risico dat je alleen maar bezig bent om de schade te beperken”, vindt Heijnen. “Dat is geen basis voor een goede voorbereiding. Prima voor teams uit de hoofdklasse natuurlijk, maar voor ons geen optimale situatie”.

“Wat schetst onze verbazing”, vervolgt de verbolgen Heijnen. “In de a.s. bekercompetitie is VDZ VR1 ondermeer ingedeeld bij nota bene de kampioen van de Topklasse, DTS Ede. Normaal natuurlijk een uitdaging en zelfs een eer om tegen de kampioen te spelen, maar niet in de voorbereiding. Bovendien moeten we ons ook nog eens schikken naar de wensen van DTS Ede die haar wedstrijden op zaterdag speelt, een dag waarop veel onze meiden normaliter werken.

Wij zitten een week voorafgaand aan de competitie echt niet te wachten op een afmaakpartij en om als kanonnenvoer te dienen voor de landskampioen.

VDZ heeft de KNVB gevraagd om uitleg en vooral waarom teruggekomen is op het aanvankelijke plan voor een andere opzet van de bekercompetitie. Desgevraagd liet de KNVB weten de miscommunicatie te betreuren, maar dit helaas niet meer terug te kunnen draaien. VDZ heeft in ieder geval aangegeven te overwegen om onder deze condities zich terug te trekken uit de beker. Bijkomend nadeel daarbij is wel dat daarmee de weg wordt afgesneden om later in te stromen in de districtsbekercompetitie.

Ad Heijnen hoopt dat meer teams uit de 1e klasse bij de KNVB bezwaar aantekenen tegen deze gang van zaken. “We willen erg graag meedoen met de bekercompetitie, maar niet onder deze omstandigheden. En nogmaals, graag spelen we tegen landskampioen DTS Ede, maar dan in een latere fase, niet tijdens de voorbereiding”, zo besluit hij.

Uiteraard zouden teams uitkomend in de 3e klasse dezelfde bezwaren kunnen hebben om tegen teams uit de 1e en 2e klasse te bekeren. Derhalve pleit VDZ voor een totaal andere opzet van bekercompetitie, waarbij enerzijds de voorbereiding niet onnodig wordt belast en er anderzijds sprake is van een evenwichtige indeling.

 

Het bericht Clubs worden opnieuw in de maling genomen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *