Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje Nassau kampioen open NK Beachsoccer 2016

blauwe

Zon, zand en strand waren zaterdag de ingrediƫnten voor weer een prachtig en goed georganiseerd NK op het strand van Blauwestad. ON verdedigde de titel die vorig jaar werd binnen gehaald.

De eerste wedstrijd werd meteen een herhaling van de finale van vorig jaar, tegen Muntendam. Dat ON even moest wennen aan de omstandigheden bleek wel, want deze wedstrijd werd verloren met 3-0. Muntendam was deze wedstrijd te sterk. De wedstrijden daarna werd er vrij eenvoudig gewonnen en ON speelde als 2e in de poule de kruisfinale tegen Winsum, dat ook al een aantal jaren meedraait bij het Beachsoccer. Inmiddels was het gaan regenen, maar ook dat waren we helaas inmiddels bij de vorige edities gewend. Deze halve finale werd met 3-1 gewonnen, terwijl op het andere veld Muntendam na penalty’s won van MVV’29.

De finale was net als in 2015 Oranje Nassau – Muntendam. Nadat Jet ter Halle ON na 2 seconden op 1-0 had gezet, scoorde Muntendam via Jody Bijl, oud ON, snel weer gelijk. Het was een spannende en gelijk opgaande wedstrijd waarin ON steeds het voortouw nam in de score. Uiteindelijk werd er gewonnen met 6-3 en mochten we de schaal in ontvangst nemen van burgermeester van de gemeente Oldambt, Pieter Smit.

Het bericht Oranje Nassau kampioen open NK Beachsoccer 2016 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *