Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

EK 2017 live bij de NOS

De NOS heeft de uitzendrechten bemachtigd voor het EK voetbal voor vrouwen, dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden. Daarmee staat nu al vast dat de publieke omroep ook in 2017 een heuse Sportzomer tegemoet gaat.

Naast dit EK voetbal zijn ook de Confederations Cup in Rusland, de Tour de France, de WK zwemmen, de WK atletiek en de EK hockey bij de NOS te zien.

Het EK voetbal voor vrouwen bestaat uit 31 wedstrijden. Circa een derde daarvan, waaronder de openingswedstrijd, de finale en alle wedstrijden van het Nederland elftal, zal live op televisie worden uitgezonden. Via NOS.nl en de themazender NPO Sport zullen álle wedstrijden te zien zijn.

In de lift

“Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift en dus is het mooi dat er nu een toernooi in eigen land komt dat wij kunnen uitzenden”, zegt hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport.

“We waren erbij toen Oranje in 2013 voor het eerst aan een EK meedeed. We waren erbij toen Nederland vorig jaar debuteerde op het WK en volgend jaar zijn we er dus weer bij. De prestaties worden beter, het toernooi is in eigen land en dus is het logisch dat wij meer zullen uitzenden dan voorheen. De vrouwen dwingen dat af.”

Speelsteden

Aan het EK doen zestien landen mee. Het toernooi begint op zondag 16 juli in Utrecht. De finale is op zondag 6 augustus in Enschede. De overige speelsteden zijn Breda, Tilburg, Rotterdam (Sparta), Doetinchem en Deventer.

Het bericht EK 2017 live bij de NOS verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *