Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Onder 14 competitie voor talentontwikkeling

Om meiden nog beter te maken dan ze al zijn is vorig seizoen pilot gedraaid met een beloften-team onder 13. Dit in navolging van de onder 21 beloften competitie die door de KNVB gefaciliteerd wordt.

Bij FC Berghuizen konden de voorgeselecteerde meiden deelnemen aan een aantal selectieactiviteiten en is de uiteindelijke voorlopige selectie onder toezicht en in samenspraak met scouts samengesteld. Zij speelden tegen de geselecteerde meiden van KVV Losser, Excelsior Rijssen en namen deel aan een toernooi in Meppel.

De teams bestaan uit meiden afkomstig uit diverse teams in verschillende leeftijdscategorie├źn. Zij spelen een aantal keer per seizoen midweeks een extra wedstrijd en trainen samen naast hun voetbalactiviteiten met hun eigen team. Niet leeftijd maar niveau is bepalend!

De pilot is als positief ervaren door speelsters en begeleiding. Dat dit gevolg zou moeten krijgen is dan ook een logische stap. Voetballen met meiden die op hetzelfde of hoger niveau zitten biedt ze immers meer weerstand waardoor ze nog beter kunnen worden. Kortom de deelnemende verenigingen bieden de meiden een podium om zich nog beter te kunnen ontwikkelen! Midden juli hebben vier verenigingen, die allen het meidenvoetbal omarmd hebben en het meidenvoetbal naar een hoger niveau willen tillen, de puntjes op de i gezet. Meiden van DETO Vriezenveen, KVV Losser, Excelsior’31 Rijssen en FC Berghuizen Oldenzaal zullen tegen elkaar spelen in een midweekse competitieverband in een meiden onder 14 competitie voor talentontwikkeling!

Het bericht Onder 14 competitie voor talentontwikkeling verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *