Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Groot succes voor VIOD

viod strand

Nederlands kampioen beachsoccer VIOD plaatst zich voor Champions League

De apotheose van de eredivisie beachsoccer voor vrouwen was de winnende goal van Grytsje van den Berg in de verlenging van de finale tussen VIOD en HTC Zwolle. Met links haalde de beste beachsoccer speelster van Nederland verwoestend uit en liet keepster Annelies Martijn met één van de mooiste doelpunten van het toernooi kansloos. Dit doelpunt betekende niet alleen dat VIOD zich een vol jaar  het beste beachsoccerteam van Nederland mag noemen, maar ook rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. In mei 2017 treft het team van coach Jouke Dantuma de beste clubteams van Europa in de hak van de laars van Europa op het eiland Sicilië (Catania).

VIOD had zich in een aantal voorrondes geplaatst bij de beste vier teams van Nederland en trof in de halve finale direct de regerend landskampioen (zowel op het veld als zand) DTS uit Ede. Beide teams waren gehavend afgereisd naar het The Hagua Beachstadium in Scheveningen. Bij VIOD ontbrak Martine Koopmans (vakantie) en Lisette Luimstra (blessure). Femke Reitsma was de vervangster. Zij had nog nooit op zand gespeeld. Na een ietwat onwennig begin, kreeg zij deze aparte tak van de voetbalsport snel onder de knieën. Hoewel de uitslag (5-0) wellicht geflatteerd was, speelde de Driezumers de beste beachsoccerwedstrijd ooit. De verdediging o.l.v. de uitmuntende Anna Reitsma gaf nauwelijks kansen weg en de kansen die men zelf creëerde werden bijna allemaal gepromoveerd tot doelpunten. Door goals van topscoorder Joukje van der Meer (2), het Nederlands-Braziliaans talent Rafaela Dijkstra de Souza Faria, Femke Mulder en Grytsje van den Berg plaatste VIOD zich voor de finale.

Maar liefst zeven internationals stonden in de finale in de beachsoccerarena  in Scheveningen, de Nederlandse badplaats bij uitstek. Zowel Grytsje van den Berg, Aafke de Hoek en Anna Reitsma zijn door bondscoach Gert Oosterbroek uitgenodigd voor een internationaal toernooi eind juli in Portugal, waar Portugal en Spanje in de poulefase de tegenstanders zijn. Dezelfde Gert Oosterbroek is ook coach van tegenstander HTC en zag VIOD al snel op een 2-0 voorsprong komen door doelpunten van Joukje van der Meer en Grytsje van den Berg. Door een omstreden penalty 30 seconden voor het verstrijken van de eerste helft, die feilloos door Celine van Velsen werd benut, raakte VIOD het spoor geheel bijster. Direct in de tweede helft was het Valeri Seinen die met een prachtige kopbal keepster Anna Reitsma passeerde. Even waande HTC zich kampioen toen Jennieke de Pater de Zwollenaren zelfs op voorsprong zette. Met deze Houdini-act had men Alkmaar United in de halve finale ook al verslagen. Maar direct vanaf de aftrap was het Joukje van der Meer die VIOD weer op gelijke hoogte bracht. Dezelfde scheidsrechter die de onterechte penalty gaf, leek het feestje eventjes te verstieren. Maar gelukkig heeft de moderne techniek ook zijn intrede gedaan in het beachsoccer. Via de headsets werd hij keurig gecorrigeerd door zijn collega.
Joukje van der Meer, normaliter keepster op het veld, was samen met Rafaela Dijkstra-de Souza Faria toch wel de revelatie van deze editie van het NK. De fysiek sterke spits onderscheidde zich met prachtige schijnbewegingen om vervolgens uit alle hoeken en standen te scoren. Het was trouwens aan een geweldige verdedigende actie van Aafke de Hoek te danken dat VIOD de verlenging haalde. Al haar ziel en zaligheid gooide zij in een zweefduik om een schot van Valerie Seinen te blokkeren. In de verlenging sloeg Grytsje van den Berg daarna keihard toe. De verschillen tussen beide finalisten waren miniem. In tegenstelling tot VIOD beschikt HTC over een eigen beachsoccerveld en traint dan ook regelmatig. Met name in spelhervattingen was dit duidelijk te zien. Maar uiteindelijk gaf de individuele klasse van VIOD de doorslag. Voor meer foto’s zie www.vioddames.nl

 

Het bericht Groot succes voor VIOD verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *