Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De start van het vrouwenvoetbal in Nederland

1933 Celcia (Den Haag)Op de foto is een vrouwenteam van de Haagse voetbalclub Celcia te zien. Op de shirts zijn hartjes genaaid met daarin de clubnaam Celcia. De vrouwen van Celcia hebben in 1934, onder leiding van Jacoba van der Naaten-van der Sluis, een eigen club opgericht. De nieuwe clubnaam leek erg de oude clubnaam. De naam Celcia werd gecombineerd met de naam Chelsea, de Engelse club waarvan de speelsters enorme fans waren. De keuze viel op Chelcea met een C. Het nieuwe tenue bleef bijna gelijk aan het oude, alleen kwamen er andere gestreepte kousen en gingen de harten op de polo-shirts de naam Chelcea dragen.

En de eerste vereniging met een vrouwenteam was Sparta. Sparta richtte in 1894 de Rotterdamse Voetbalbond op. Men probeerde in 1896 een primeur te organiseren op het gebied van vrouwenvoetbal. Voor een voorgenomen wedstrijd van een dameselftal van Sparta tegen de English Ladies Footballclub werd echter door de Nederlandse Voetbal Bond geen toestemming gegeven.

Het bericht De start van het vrouwenvoetbal in Nederland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.