Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Directeur KNVB schiet scheidsrechters af

lulloIngezonden brief

Heb je de column gisteren van Dirk Jan van der Zee gelezen? Onze directeur van de KNVB heeft nog geen fatsoenlijke column geschreven, maar dit gaat te ver. Hij haalt uit richting de scheidsrechters. Jaar na jaar lijkt het minder te worden. Minder (nieuwe) scheidsrechters, minder respect, meer agressie. Heb jij een idee hoe we het tij kunnen keren vraagt hij in zijn column.

Bij bondsarbiters valt het nog mee, maar verenigingsscheidsrechters zijn zo’n beetje het afvoerputje van het voetbal geworden kraamt hij uit. Hij heeft het over een gemis aan respect. Nee, een 70-jarige scheidsrechter een nacompetitie laten fluiten bij de vrouwen, geeft dat respect voor de speelsters? Elk weekend is het raak, ook in het betaalde voetbal. Zondag nog bij de Johan Cruyff schaal. Wie was de slechtste man van het veld Dirk Jan? Inderdaad, de scheidsrechter.

Het EK onder 19 voor vrouwen, geen enkele Nederlandse actief, geldt voor alle internationale toernooien, iedereen maakt zich er druk om, behalve onze Dirk Jan. Hobbyisten bij je club de schuld geven, dat is wel het laagste wat je je kan bedenken, zonder haar of hem geen wedstrijden meneer van der Zee.

Hij schrijft verder dat ze zich de ambassadeurs moeten voelen bij de clubs, en de clubs moeten maar voor goede opleidingen zorgen, hoe haalt hij het in zijn hoofd!! Alsof de clubs het probleem moeten oplossen. Nee, de KNVB is hier verantwoordelijk voor om voor goede scheidsrechter te zorgen zodat ze eens minder fouten maken en niet de verenigingsscheidsrechters, die doen het voor hun plezier.

Het hoge ”ik” gehalte van Dirk Jan van der Zee laten we maar voor wat het is, maar misschien eerst eens nadenken voordat je weer onzin schrijft.

Nee, ik kan niet mijn naam noemen, want dan moet ik op het matje komen, wordt ik teruggezet naar een lagere groep, want zo gaat dat in Zeist.

 

Het bericht Directeur KNVB schiet scheidsrechters af verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *