Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje oefent tegen beste land van de wereld

oranje a

Oefeninterland Nederlands vrouwenelftal tegen wereldkampioen Amerika

Het Nederlands vrouwenelftal opent het nieuwe seizoen op zondag 18 september met een oefenwedstrijd in en tegen de Verenigde Staten. Het duel, waarvan de aanvangstijd later bepaald wordt, vindt plaats in stadion The Georgia Dome in Atlanta.

Bondscoach Van der Laan over de ontmoeting met Team USA: “Een heel mooie tegenstander. In voorbereiding op het EK 2017 waarvoor we automatisch geplaatst zijn, is het uiteraard belangrijk om wedstrijden op hoog niveau te spelen. Het Amerikaanse elftal is een absoluut topteam en voor ons is spelen in Amerika, waar vrouwenvoetbal een grote en populaire sport is, een leerzame ervaring.“

De huidige wereld- en olympisch kampioen Amerika is momenteel actief op de Spelen in Brazilië, waar de  ploeg van bondscoach Jill Ellis favoriet is voor goud. Het Nederlands elftal bereidt zich voor op UEFA Women’s EURO 2017. Dit eindtoernooi vindt in eigen land plaats van 16 juli tot en met 6 augustus 2017. Als gastheer is Nederland automatisch geplaatst voor het Europese kampioenschap.

Nederland stond zevenmaal eerder tegenover het Amerikaanse elftal. Vijf keer ging de winst naar de VS en twee duels werden gewonnen door de Oranjevrouwen. De laatste ontmoeting dateert van april 2013. In het stadion van ADO Den Haag won Team USA met 3-1. Het doelpunt aan Nederlandse zijde werd gemaakt door Manon Melis.

Het bericht Oranje oefent tegen beste land van de wereld verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *