Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Merel van Dongen: ”balans is het sleutelwoord”

actie merelGeschreven door Emma Coolen

‘Eh, goedemorgen. Ik heb een afspraak met Merel van Dongen, en ik zou graag even in de kantine op haar wachten’, begin ik twijfelend tegen de bewaker aan de poort van de Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. Bijna 120 kilometer verwijderd van mijn pittoreske Brabantse thuisdorpje ben ik me plotseling ontzettend bewust van mijn zachte g. ‘Sorry,’ antwoordt de imposante man, ‘ik mag je alleen doorlaten als je aangekondigd bent.’ Dat ben ik blijkbaar niet, dus ga ik zitten op het enige object in de nabijheid dat zou kunnen functioneren als stoel – een fietsenrek – en besluit hier maar even te wachten. De ironie van de situatie ontgaat me niet. Ik sta bij de ingang van het trainingscomplex van Ajax, toch wel een beetje het Beloofde Land voor wie droomt van een carrière als profvoetballer, maar mag niet naar binnen. Nog niet.

Een klein kwartiertje later ben ik inmiddels door Merel zelf opgehaald en langs de poortwachter geloodst, en zitten we tegenover elkaar in het spelershome van Ajax. We hebben hier afgesproken omdat ik graag een keer wilde praten met iemand die precies doet wat ik wil bereiken: op het hoogste niveau voetballen en uitkomen voor het Nederlands elftal.

Lees hier verder voor het complete verhaal

Het bericht Merel van Dongen: ”balans is het sleutelwoord” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *