Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Team Alkmaar/Sportars nieuwe naam in Eredivisie

team alkmaarOp het moment dat TEAMNL zich opmaakt voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in RIO, schrijf ik dit persbericht voor ‘Team Alkmaar / Sportstars’.

Allereerst wensen wij alle deelnemende sportsters aan de OS de beste prestaties van hun leven en de allermooiste herinneringen. Deelnemen aan en het verzorgen van een platform voor het ontwikkelen van talent in de (top)sport blijft voor mij het mooiste wat er is.

Team Alkmaar / Sportstars, is de nieuwe naam van de voormalige zaalvoetbalvereniging Dansschool Biersteker / Plubos.

Een week voor de overschrijving is de spil in het web van de zaalvoetbalvereniging Dansschool Biersteker, Bert van Hemert, bij ondergetekende gekomen, met de vraag om het voorzitterschap van de zaalvoetbalvereniging over te nemen. Het tijdstip was natuurlijk niet het meest ideale moment, maar uit het gesprek met Bert kwam duidelijk naar voren dat de vereniging met een mooie historie, waaronder o.a. 3x landskampioen van Nederland anders verloren zou gaan.

Ik speelde al sinds de bouw van de nieuwe topsporthal ‘de Meent’ in Alkmaar met de gedachte om het zaalvoetbal in de regio Alkmaar op te pakken en zie het als voormalig speler en coach van het Nederlands zaalvoetbalteam en nu als voorzitter van Team Alkmaar / Sportstars vooral een voorrecht en een uitdaging om samen met de overige bestuursleden het zaalvoetbal in Alkmaar te promoten en te professionaliseren. In zo’n mooie topsporthal als ‘de Meent’ te Alkmaar horen topsport activiteiten, vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om ons 1e vrouwenzaalvoetbalteam dat uitkomt in de ‘Eredivisie vrouwenzaalvoetbal’ van de K.N.V.B. op vrijdagsavond om 20.40 uur hun thuiswedstrijden te laten spelen in ‘de Meent’. Wij hebben een jong team, met enkele ervaren speelsters in de laatste overschrijvingsweek bij elkaar kunnen brengen. Ons doel is om met dit team het aankomende seizoen kennis te maken met het niveau van de ‘Eredivisie vrouwenzaalvoetbal’. Dat onze ambities voor de jaren daarop hoger liggen mag alvast duidelijk zijn. Naast een vrouwen 1, hebben we een vrouwen 2 en 3, een heren 1 en 2 jeugdteams in de leeftijd van O17. Heren 1 speelt hun thuiswedstrijden in ‘de Hoornse Vaart’ in Alkmaar en de andere teams in de sporthal ‘Geestmerambacht’ in Noord-Scharwoude.

De reden dat wij voor de naam Team Alkmaar / Sportstars hebben gekozen is voor de hand liggend, Team Alkmaar geeft aan dat het gaat om een team dat (de regio) Alkmaar vertegenwoordigt en Sportstars (gevestigd in de Meent) is de naam van mijn organisatie dat als doel heeft het verzorgen van een platform voor de ontwikkeling van het talent in de (top)sport in de regio Alkmaar.

Zaalvoetbal is voor mij nog steeds de ideale wedstrijdvorm om een betere techniek, coördinatie en (start)snelheid te krijgen binnen voetbal. Voetbalvaardigheden waardoor je makkelijker doelgerichte acties kan maken en kansen kan creëren. Vele wereldster-voetbalspelers zijn begonnen met zaalvoetbal. Ik heb zelf enorm veel plezier beleefd en mooie prestaties behaald in het zaalvoetbal en wil dat plezier graag overbrengen op supporters en (nieuwe) leden en ze de kans geven zich (verder) te ontwikkelen.

Kom kijken naar zaalvoetbal in de regio Alkmaar!

Op http://sportstars.nl/zaalvoetbal zijn de programma’s van Team Alkmaar / Sportstars te vinden.    Hebt u interesse om te zaalvoetballen of wilt u het zaalvoetbal in de regio Alkmaar supporten, neem dan contact op met zaalvoetbal@sportstars.nl

 

Het bericht Team Alkmaar/Sportars nieuwe naam in Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *