Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Gaat Australië voor een verrassing zorgen?

De groepsfase is gespeeld en er staan weer mooie wedstrijden op het programma maar eerst een kleine recap. Australië won net als Duitsland met grote cijfers van Zimbabwe: 6-1. Duitsland zelf verloor haar laatste wedstrijd met 1-2 tegen Canada, het was overigens de 1e keer dat “Kanata” zoals het land van oorsprong officieel heet van Duitsland wist te winnen.

In de poule met Frankrijk en de VS wist eerste genoemde met 0-3 van Nieuw-Zeeland te winnen. De Colombianen hielden zeer verrassend de nummer 1 favoriet, de VS, op een 2-2. Onze landgenote, Vera Pauw, verloor de 1e en 2e wedstrijden onnodig (ervaring) maar sluit het toernooi uitstekend af door met 0-0 tegen de gastvrouwen, Brazilië, te spelen.

Door de late tegengoal van Zimbabwe tegen Australië speelt Duitsland in de kwartfinale tegen China. Frankrijk gaat een koloniale strijd aan tegen Canada. Australië mag proberen om het thuisland uit te schakelen en leuke kraker tussen de VS en de Zweden.

De wedstrijden staan gepland voor vrijdag 12 augustus en de avond start om 18:00 uur met Amerika – Zweden en aansluitend China – Duitsland. Canada speelt tegen Frankrijk en Brazilië tegen Australië.

Er is al geloot voor het vervolg, de winnaar van Brazilië/Australië speelt tegen de winnaar van Amerika/Zweden. En dan is die andere wedstrijd natuurlijk ook bekend, de winnaar tussen Canada/Frankrijk speelt tegen de winnaar van China/Duitsland.

Het bericht Gaat Australië voor een verrassing zorgen? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *