Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Diantha Lai verlaat Saestum voor Amerikaans avontuur

danitSteeds meer Nederlandse speelsters kiezen ervoor om in Amerika te voetballen in combinatie met een studie. Ook Diantha Lai vertrekt binnenkort voor dit mooie avontuur. De speelster van Saestum heeft haar VWO afgerond en kwam uit voor VV Montfoort, VVM, SCH’44 en FC Utrecht Onder 15.

Na twee seizoenen Saestum blikt ze terug op een mooie tijd en een blijvende herinnering tijdens het AC Milan Junior Camp in augustus 2013, Diantha Lai stak er met kop en schouders boven alle deelnemers uit. Door de ervaren Milan trainers werd zij daarom geselecteerd voor een volledig verzorgde voetbalreis naar AC Milan; een heel weekend trainen en een toernooi voetballen met de jeugd van AC Milan.

Een kennismaking met het talent Diantha Lai.

Je verlaat Saestum voor een mooi avontuur naar Amerika, waarom en zin in?

Ik ga naar Amerika toe met een volledige sportbeurs. Een volledige sportbeurs houdt in dat alles gedekt wordt voor mij door de universiteit, bijv. studie, voetbal, eten/drinken, huizing.
Ik ga naar Central Connecticut State University, dit is een universiteit in de staat Connecticut, dit is 1,5 uur van New York en 2 uur van Boston.
Ook ga ik daar voetballen op het hoogste niveau: division I.

Dit is echt mijn droom, ik heb er super veel zin in. Daarentegen ga ik natuurlijk wel de lieve oude vertrouwde mensen die ik nu om mij heen heb missen.
Ook voor het eerst helemaal alleen vliegen. Ik kom daar als nieuweling aan in mijn eentje. Het wordt een heel nieuw begin maar dat gaat zeker goed komen.

Wanneer ga je weg en hoe lang blijf je daar?

Ik vlieg volgende week woensdag. Ik kan elk jaar kijken of ik op CCSU (Central Connecticut State University) wil blijven, naar een andere universiteit wil in Amerika of terug naar Nederland wil.
De planning tot nu toe is volgende week dus vliegen, tot half december.  Half december tot half januari ben ik een maandje in Nederland. Dan begint school weer en dat is half mei afgelopen.
Ik ga het eerste jaar naar CCSU en daar ga ik zien hoe het mij bevalt.

Waar ga je daar wonen en bij welke club ga je voetballen?

Ik ga op de campus wonen. Dit is vlakbij de universiteit en de sportfaciliteiten.
Ik heb een volledige sportbeurs gekregen van CCSU, ik ga dus voor hen spelen.
Universiteiten voetballen tegen elkaar in Amerika. Sport en studie wordt er gecombineerd. Je gaat bijvoorbeeld eerst naar de les toe en daarna heb je trainen. Het is er erg professioneel, dit is echt een droom die uitkomt. Een paar voorbeelden:
Verre tegenstanders worden met het vliegtuig bezocht, zelf lijkt dit mij erg gaaf.
Tegenstanders dichtbij worden met de bus bezocht.
Maandag, woensdag, donderdag, zaterdag is er trainen. Vrijdag en zondag zijn er wedstrijden. Dinsdag hebben wij een dagje geen voetbal. Dit zijn dus 6 dagen in de week sporten. Bijna elke dag mogen sporten met mensen die net zo van voetbal houden, dit vind ik ook een grote plus aan daar mogen voetballen. In Nederland vind ik dat er altijd wel een aantal zijn die minder om voetbal geven dan anderen. Dit zorgde soms bij mij voor minder motivatie al deed bijv. niet iedereen even hard mee.

Je gaat daar ook studeren, wat ga je precies doen?

In Amerika kan je er voor kiezen om geen studie te kiezen, maar een richting.
Ik heb voor undecided gekozen, omdat ik nog niet precies weet wat ik wil gaan studeren.
Ik ga mij het eerste jaar oriënteren in de richting business/management.
Ik hoop na dit jaar te weten welke studie ik wil doen.

Ken je Nederlandse speelsters die daar al zitten, of speel je wellicht tegen hun?

Ik weet van een aantal personen dat zij er zitten, maar daar ben ik verder niet mee in contact.
Het is mogelijk dat ik tegen hen speel, daarentegen heb ik mij daar verder niet in verdiept.

Last van heimwee, of weet je dat nog niet?

Hopelijk niet, maar bepaalde mensen en dingen ga ik zeker missen.

Ga je Saestum missen, of blijf je ze volgen?

Een beetje; ik heb er zelf maar twee jaar gespeeld.
Ik heb gespeeld met leuke speelsters en er loopt een goede trainingsstaf.
Vriendinnen/oud teamgenoten blijven bij Saestum voetballen, dus daar zal ik vast het een en ander van meekrijgen.

dian

Het bericht Diantha Lai verlaat Saestum voor Amerikaans avontuur verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *