Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Jong ADO Den Haag wint Beloften toernooi

Jong ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag voor het tweede jaar op rij het ING Dames Beloften Toernooi bij sv Loil gewonnen. Het team dat nog maar net onder leiding staat van Hans van Heteren zat in de poule bij Jong Telstar, SGS Essen en Genk. In de finale werd PEC Zwolle met 3-2 verslagen. Shanique Dessing werd met 4 doelpunten de topscoorster van het toernooi.

2016-08-13-PHOTO-00000170

In de eerste wedstrijd tegen Jong Telstar domineerden de groengelen en werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Shanique Dessing en Renee Zoutewelle.

Het daaropvolgende duel tegen het fysiek sterke SGS Essen werd met een 0-0 gelijkspel afgesloten. Jong ADO Vrouwen had moeite om onder de druk uit te voetballen en er werden maar weinig kansen gecreëerd. Toch werd knap de nul gehouden.

In de laatste poulewedstrijd werd Genk met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt in deze wedstrijd kwam voort uit een assist van Kim Dolstra en werd afgemaakt door Shanique Dessing.

In de finale tegen PEC Zwolle startte Jong ADO Den Haag Vrouwen erg sterk in de organisatie. Al in de derde minuut werd de score geopend. Na een goede corner van Romy Speelman kon Chasity Grant de bal binnen schieten. Nog geen vijf minuten later promoveerde Shanique Dessing een voorzet van Chasity Grant tot doelpunt; 2-0. Even daarna werd uit een vrije trap door PEC Zwolle de 2-1 ingekopt. Beide ploegen speelde snel en verzorgd voetbal. De 3-1 werd gemaakt door Shanique Dessing, de topscoorster van het toernooi.

In de tweede helft van de finale kwam PEC Zwolle met een schitterend schot tot de 3-2. Vanaf dat moment was de spanning volledig terug. Beide ploegen kregen nog kansen, maar de eindstand bleef 3-2.

Jong ADO Den Haag Vrouwen bedankt sv Loil voor de goede organisatie en de gastvrijheid rondom het wederom zeer geslaagde toernooi.

Het bericht Jong ADO Den Haag wint Beloften toernooi verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *