Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Sterk optreden ADO Den Haag in Frankrijk

Zondag stond de tweede en laatste dag van de Lomowo Cup 2016 op de planning. Doordat op zaterdag in de poulewedstrijden werd gewonnen van FC Woippy (8-1) en gelijk werd gespeeld tegen FC Freiburg (0-0), troffen de groengelen Olimpija Ljubljana op zondagochtend in de kruisfinale. Na 3-0 winst op deze Sloveense club werd de laatste wedstrijd tegen FC Metz gespeeld en met 4-0 gewonnen. ADO Den Haag Vrouwen eindigde als vijfde op het toernooi in Frankrijk.

2016-08-14 at 13-04-34

In de eerste helft tegen Olimpija Ljubljana bleven beide doelen schoon. Echter direct na rust was Maartje Looijen trefzeker, na een goede steekbal van Vesna Veltrop; 1-0. In de 66ste minuut herhaalde dit tafereel zich en werd op identieke wijze de 2-0 gescoord door het duo Looijen en Veltrop.  Ruim twintig minuten voor tijd werd de de 3-0 bijgeschreven op naam van Pia Rijsdijk.

2016-08-14 at 11-00-51

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Nikki Ridder, Fréderiqe Nieuwland, Hélène Heemskerk, Priscilla Mesker, Vesna Veltrop, Victoria Pelova, Mijke Roelfsema, Nadine Noordam, Pia Rijsdijk, Maartje Looijen

Om 13.50 uur speelde ADO Den Haag Vrouwen, onder zeer tropische omstandigheden, om plaats 5 en 6, tegen het Franse FC Metz.

Na een kleine tien minuten spelen werd de score geopend. Een vrije trap van Jessie van Leeuwen kwam goed terecht bij Carmen Simonis, die de bal vervolgens achterwaarts over de keepster kopte; 1-0. Enkele minuten later liep Eline Koster een corner van Mijke Roelfsema binnen; 2-0. De groengelen waren op dreef en lieten het hier niet bij. Binnen twintig minuten maakte Lindsey Keizerweerd nog twee goals en bepaalde daarmee de eindstand; 4-0.

2016-08-14 at 15-05-07

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: 
Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Jessie van Leeuwen, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker (Mijke Roelfsema), Eline Koster, Carmen Simonis, Michelle Vrieling ( Nadine Noordam – Victoria Pelova), Nance van der Meer, Marthe van Erk (Maartje Looijen – Pia Rijsdijk), Lindsey Keizerweerd

Alex Scholte, technisch coördinator over het optreden van ADO Den Haag Vrouwen tijdens de Lomowo Cup 2016: “Het was een zeer nuttig toernooi waarin we drie keer hebben gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Met 15 doelpunten voor en 1 tegen mogen we zeer tevreden zijn. Een prima prestatie!”

ADO Den Haag Vrouwen bedankt FC Woippy voor de gastvrijheid en de goede organisatie van het toernooi en Wittebrug Autolease en Kinderdagverblijf Simba voor het mede mogelijk maken van de reis!

Fotografie: Peter Looijen

Het bericht Sterk optreden ADO Den Haag in Frankrijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *