Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Jan Willem van Ede vertrekt bij Oranje

edeDe KNVB neemt afscheid van Jan Willem van Ede. Van Ede was assistent-coach en keeperstrainer van het Nederlands vrouwenelftal. Een verschil van inzicht tussen bondscoach Van der Laan en Van Ede heeft geleid tot het verbreken van het contract.

Bondscoach Arjan van der Laan: „Het is spijtig dat de samenwerking met Jan Willem eindigt, maar ik heb de afgelopen maanden moeten concluderen dat we op een aantal vlakken niet op één lijn zitten. Dat doet niets af aan zijn jarenlange inzet voor het Nederlands vrouwenelftal, maar naar mijn mening is er helaas onvoldoende basis om verder te gaan.”


“Jan Willem heeft fantastisch werk geleverd bij de KNVB,” zegt manager Vrouwenvoetbal Minke Booij. “Mede door hem professionaliseerde het Nederlands vrouwenelftal de afgelopen jaren en behaalde het team mooie resultaten. Maar zoals dat soms gaat binnen teams en organisaties, ontstond er tussen Jan Willem en de hoofdcoach een verschil van inzicht over de te varen koers bij het Nederlands elftal. Daarom hebben we besloten dat we de samenwerking beëindigen. We wensen Jan Willem veel succes in zijn verdere carrière.”

Jan Willem van Ede was sinds 2005 onderdeel van de technische staf van het Nederlands vrouwenelftal. Tevens was de oud-doelman van onder andere FC Utrecht en PSV bij de KNVB actief als assistent- en keeperstrainer bij verscheidene nationale jeugdelftallen.

Het bericht Jan Willem van Ede vertrekt bij Oranje verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.