Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Laatste wedstrijden in Rio om het goud, zilver en brons

rioVanavond staat de finale voor de zesde editie op de Olympische Spelen voor het vrouwenvoetbal op het programma. Duitsland en Zweden staan tegenover elkaar. De Duitsers waren in de halve finale met 2-0 te sterk voor Canada, terwijl Zweden na een penaltyreeks wist af te rekenen met gastland Brazilië. Het is de eerste keer in de historie dat de Zweedse vrouwenploeg de Olympische finale heeft bereikt. Amerika won het toernooi vier keer, ook Noorwegen ging met goud naar huis.

Duitsland is vanavond favoriet, het verloor in de poulefase van Canada (2-1), Zweden verloor eerder met 5-1 van Brazilië, maar stond daarna op door twee keer te winnen vanaf de stip. Bij Duitsland neemt bondscoach Silvia Neid na elf jaar afscheid, zij wordt opgevolgd door Steffi Jones.

Om het brons:

18:00 tussenstand Canada – Brazilië

Goud of zilver:

22:30 tussenstand Zweden – Duitsland

Het bericht Laatste wedstrijden in Rio om het goud, zilver en brons verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *