Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nieuw leven in de brouwerij bij Saestum

welleer

Saestum staat aan de vooravond voor een nieuw begin. Het vlaggenschip uit Zeist gaat zelf actie ondernemen om de vrouwenafdeling meer in de publiciteit te brengen daar waar het bestuur het volledig laat afweten en de heren 1 belangrijker acht ondanks dat die op laag niveau spelen.

Eerder kwam Janneke Bijl al terug naar Zeist, zij werd met Saestum twee keer kampioen van Nederland, won drie keer de landelijke beker en twee keer de supercup. Als international kwam ze uit voor O.17, O.19 (22 wedstrijden) en het A-team. Janneke weet uitstekend met talenten om te gaan en om ze naar een hoger niveau te tillen. Dit seizoen wordt zij de assistent van Rik de Groot die 4.5 jaar als assistent de vrouwen van FC Utrecht onder zijn hoede had en al eerder Saestum naar grote successen heeft gebracht. Meer dan 1500 toeschouwers bij de UEFA’s Women Cup (voorloper van de Champions League) tegen Umea in de kwartfinale staat iedereen nog wel bij.

Gilanne Louwaars kwam 79 wedstrijden uit voor Oranje, werd in 2006 verkozen tot beste speelster van Nederland, kwam uit voor FC Utrecht en Saestum en keert nu terug naar haar geliefde club waar ze Jong Saestum klaar moet stomen voor het grote werk.

Niemand sluit uit dat ook Anouk Hoogendijk ooit terugkeert naar het voetbalbolwerk wat Saestum Vrouwen altijd zal blijven. Leider Cees van de Burgt voegt daarbij toe dat Saestum wederom zal mee doen om het kampioenschap, want het was, is en blijft de trots van de club.

 

Het bericht Nieuw leven in de brouwerij bij Saestum verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.