Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De Nederlandse speelsters in USA in actie

achterhof goedOok in Amerika is de actie weer begonnen. Dit seizoen houdt Vrouwenvoetbalnieuws u ook op de hoogte van de verrichtingen van de Nederlanders in de NCAA en NAIA-competities.

Met Iris Achterhof (Old Dominion), Paola van der Veen (Utah), Shania van Nuland (Niagara), Ingrid Brouwer (Virginia Commonwealth), Aisa Ribbens (Southern Mississippi), Jessica Jurg (Hartford), Diantha Lai (Central Connecticut) en Sterre Harsveld van der Veen (Mercer) komen dit seizoen 8 landgenotes in actie in de Division I, de hoogste klasse.

Iris Achterhof (foto) begint na een geweldig debuutseizoen aan het tweede jaar in de spits bij Old Dominion. Ze verloor van George Mason en won van Richmond. Iris startte beide wedstrijden in de basis

Paola van der Veen begon met een week van uitersten. Er werd met liefst 4-0 gewonnen van Weber State maar ook met 3-0 verloren van Minnesota. Paolo stond twee keer in de startopstelling en speelde 140 minuten.

Shania van Nuland begon tegen een van de toppers van het land: Michigan. Ook na 2 verlengingen bleef het 0-0. Tegen Binghamton werd het 0-1. Shania speelde de volle 200 minuten en heeft een savepercentage van 88,9%.

De eerste wedstrijd voor Aisa Ribbens werd helaas uitgesteld maar de tweede werd met 1-0 gewonnen. Aisa kwam als invalster in het veld.

Jessica Jurg won thuis van Manhattan (1-0) en verloor uit bij FJIT (2-1). Jessica speelde de volle 180 minuten en heeft een savegemiddelde van 75%.

Diantha Lai verloor van St. John’s (1-0) en Maine (2-1). Diantha maakte in een van deze wedstrijden voor het eerst haar opwachting als invalster.

VCU maakte er meteen twee keer verlenging van waarbij een keer werd gewonnen en een keer verloren door de golden goal. Ook van Arkansas werd verloren. Vrijdag volgt een bijzonder ontmoeting als Ingrid Brouwer op bezoek gaat bij Old Dominion van haar oud-Heerenveen ploeggenote Iris Achterhof.

Het team van Sterre Harsveld van der Veen won met 6-0 van Alabama A&M en verloor met 3-0 van Oklahoma. We komen de naam van Sterre nog niet tegen in de wedstrijdstatistieken.

Division II

In de tweede divisie kwamen de teams van Laura van Steveninck (Wilmington University), Rimke Eurling: (Minot University) en Marieke Kramer (Charleston) nog niet in actie.

NAIA

Onder de drie divisies van de NCAA is er nog een aparte competitie voor met name de kleinere universiteiten. In deze NAIA competitie komen dit jaar onze landgenotes Bibian Borst en Yvonne Ploeg uit. Zij spelen eind deze week pas hun eerste wedstrijden.

 

Het bericht De Nederlandse speelsters in USA in actie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *