Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voetbalsters uit Houten kiezen voor ‘t Goy

goy elftallogo goyVoetbalvereniging ‘t Goy heeft afgelopen weekend het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen. Dat gebeurde met een bootcamp voor alle jeugdleden. Daarnaast showden de meidenteams hun nieuwe tenues. Uitzonderlijk is dat vv ‘t Goy dit seizoen start met vier vrouwenteams. Vorig seizoen waren dat er nog maar twee en een half. “De teams zijn zelfs zo zwaar bezet, dat we, als deze groei zich doorzet, in de loop van het seizoen verwachten nog een vijfde team te kunnen vormen”, vertelt Ebo Ebens, de drijvende kracht achter de meidenteams. “Dat is heel bijzonder.”

Na een tijd van wat minder aandacht voor de meidenteams, is de reclame voor het meidenvoetbal aangeslagen. Veel speelsters uit Houten hebben zich bij vv ‘t Goy aangemeld. “Ze zouden ook in Houten kunnen spelen, maar ze hebben een paar keer bij ons meegetraind en dan zie je dat ze heel gecharmeerd zijn van onze trainingsaanpak”, zegt Ebens.

Die aanpak houdt in dat elk team een selectieteam is in de ogen van de trainers bij ‘t Goy. “Heel veel verenigingen werken tegenwoordig met selectieteams en breedteteams. Ook prima, maar wij doen het anders”, aldus Ebens. “Bij ons krijgt iedereen hetzelfde niveau, dezelfde aandacht en dezelfde kwaliteit van trainen. Dat is voor de meeste meiden nu de aanleiding geweest om bij ‘t Goy te gaan voetballen.”

Een bijkomstigheid is dat de vereniging begonnen is met een eigen pendeldienst tussen Houten en ‘t Goy. Een busje haalt de spelers op in Houten en brengt ze ook weer netjes thuis in de periode van oktober tot half maart. De pendeldienst is er alleen voor de meiden, praktisch en veilig en ook goed voor het teamgevoel.

 

Het bericht Voetbalsters uit Houten kiezen voor ‘t Goy verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *