Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nieuws over Girls Soccer Nederland

tophoerGirls Soccer Nederland is in 2014, als niet commerciële organisatie, gestart met het organiseren van internationale meisjesvoetbal evenementen ter promotie van het meisjesvoetbal in Nederland en ten gunste van goede doelen die zich inzetten voor de gezondheid van kinderen.

Bij aanvang van het derde seizoen, seizoen 2016-2017,  is Girls Soccer Nederland uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van tien deelnemende verenigingen en bestaan de activiteiten uit twee disciplines, Topshelf GSN Events en de Topshelf GSN Academy.

De Events tak organiseert de Goede doelen evenementen waar Girls Soccer Nederland in 2014 mee gestart is (2015: 75 teams, 2016: 250 teams) en de Academy organiseert competities, trainingen en BVO toernooien (2016: 20 teams) voor de talenten van de deelnemende verenigingen.

Girls Soccer Nederland is tevens de grondlegger van de meisjes MO9 (MF) competitie in West II met de aanlevering van twaalf deelnemende teams voor een enkel meisjes MO9 (MF) competitie, deze gaat van start in komend seizoen.

Seizoen 2016-2017:

De samenwerkende verenigingen van Girls Soccer Nederland zijn Oliveo (Pijnacker), RKAVV (Leidschendam) , GraafWillemIIVAC (Wassenaar) , VELO (Wateringen) , Voorschoten’97 (Voorschoten), BVCB (Bergschenhoek), DHL (Delft), VEP (Woerden), SVS (Capelle a/d IJssel) en SteDoCo (Hoornaar).  Naast de tien deelnemende verenigingen heeft Girls Soccer Nederland diverse grote sponsoren (Topshelf, Quick, Liona, SNS) aan zich weten te binden voor de komende jaren.

De Topshelf GSN Academy bestaat dit seizoen uit acht teams (O11-1, O11-2, O-13, O-14, O-15, O-16, O-17 en Jong GSN Academy die  gaan deelnemen aan een, door de Academy georganiseerde,  internationale Europa League voor meisjes waar sterke meisjesvoetbalteams uit Nederland, België en Duitsland deel van uitmaken . Deze teams spelen maandelijks, ter ontwikkeling, een wedstrijd op het allerhoogste meisjesvoetbalniveau.

Bij de O13 doen aan de competitie mee V.V. Eldenia, KAA Gent Ladies, Woezik meisjes academie, Topshelf GSN Nederland, Borussia Mönchengladbach, SC ‘t Gooi, UVVA, DIA meisjes academie.

Bij  de O15 zijn dat Woezik meisjes academy,J VC Cuijk, TSV Alemannia Aachen, Topshelf GSN Nederland, Fc Trias, FC Eindhoven AV, UVVA, SC ’t Gooi

Deelnemers bij de O16 zijn Aliance’22, Fc Trias, Borussia MönchenGladbach, Topshelf GSN Nederland, DESTO,V.V. Eldenia, Orion, KAA Gent Ladies, SC ’t Gooi.

En voor de O17 zijn dat JVOZ, Jong SteDoCo, UVVA, Topshelf GSN Nederland, Borussia Mönchengladbach, KVC Westerlo en RSCA Anderlecht

De Topshelf GSN Academy organiseert daarnaast twee internationale BVO toernooien (4 juni en 18 juni 2017) en zal wederom deelnemen aan internationale BVO toernooien (2016 o.a. verliezend finalist KAA Gent toernooi en winnaar MC Champions Trophy).

Topshelf GSN Events heeft tijdens het nieuwe seizoen zes goede doelen teams (Voorschoten’97 MO9, RKAVV MO11, VEP MO13, OLIVEO MO15 VELO MB1 MO17 en de Meern MO19) en organiseert drie goede doelen evenementen voor CLINICLOWNS en KIKA (14&15 April: OLIVEO, 21 Mei: RKAVV en 4 juni: VELO). Tijdens het seizoen 2015-2016 is er meer dan € 6.000 euro opgehaald voor de goede doelen.

Topshelf GSN Events organiseerde daarnaast al de derde editie van het pre-season evenement (20 augustus: VEP, 50 teams) en is bezig met de ontwikkeling van een indoor evenement en een meisjes F (MO9) evenement.

Girls Soccer Nederland en zijn vrijwilligers zetten zich in voor het meisjesvoetbal in Nederland en heeft de afgelopen seizoenen diverse internationale en nationale samenwerkingen opgebouwd. Bent u ook geïnteresseerd in deelname aan een van onze activiteiten of heeft u een andere vraag. Kijkt u dan op onze website www.girlssoccernederland.nl of stuur een e-mail naar Veysel Kaya (veysel@girlssocceracademy.nl).

Na de geslaagde opening bij Excelsior Rotterdam vorig seizoen, wordt komend seizoen feestelijk geopend (4 september) met een clinic voor de goede doelen teams(met medewerking van 2 oud-dames internationals en de heren hoofdcoach van Excelsior Massluis), selectietrainingen voor de O11, O13, O14, O15 en O17 en twee wedstrijden ( O16 en Jong Topshelf GSA)  tegen Borrusia Monchen Gladbach.

De locatie van deze opening is Excelsior Maassluis en is vanaf 12:00 uur.

Het bericht Nieuws over Girls Soccer Nederland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *