Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Bert van Oostveen blijft betrokken bij EK vrouwen

bert knvbBert van Oostveen legt zijn functie als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB per 1 september neer. In die hoedanigheid gaf hij de afgelopen 6 jaar leiding aan de sectie betaald voetbal. Van Oostveen blijft voorlopig nog aan de KNVB verbonden als secretaris-generaal en toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017.

Het was fijn om te werken in het betaald voetbal, maar tegelijkertijd moet je je ogen ook niet sluiten voor de realiteit. Die realiteit is dat leiderschap – zeker in het betaald voetbal – niet onbeperkt houdbaar is. Tijd voor reflectie dus.

Ik heb altijd gezegd dat je dit soort functies nooit langer dan tussen de 6 en 8 jaar moest doen. Dat bracht me tot de conclusie dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen. Bovendien ben ik vorig jaar aangesteld als toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017 in eigen land. Dit toernooi kent inmiddels 16 deelnemers en vergt een behoorlijke organisatie. Voor de komende periode is dat een mooie en stevige klus.”

Er is onder zijn leiding veel bereikt in een tijd van economische recessie en een snel veranderend voetballandschap. Los van financiële successen en zekerheid is in 6 jaar ook het politieke en maatschappelijke draagvlak sterk vergroot, steeg de stadionbezetting bij Oranje naar gemiddeld 90%, haalden we brons op het WK in Brazilië en mooie evenementen als het EK 2020 en EK vrouwen naar Nederland. Daarbij bieden onder meer de komst van de voetbalpiramide, het breed gedragen plan Winnaars van morgen en de KNVB campus als innovatie lab voldoende zekerheid voor de KNVB om vol vertrouwen naar de voetbaltoekomst te kijken.

Bron: KNVB.nl

Het bericht Bert van Oostveen blijft betrokken bij EK vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *