Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert trots op trainersstaf talententeams

ajax bank

V.l.n.r: Pauline Quaye, Hélène Heemskerk, Merel van Dongen, Chantal de Ridder en Lieselotte Wels.

De meisjes talententeams van Buitenveldert zijn klaar voor het komende seizoen. Volgend weekend staan de eerste bekerwedstrijden op het programma en het weekend daarop begint de competitie. Nadat de club 4 jaar geleden met het eerste talententeam is gestart zijn er momenteel al 3 teams actief.

BTV O15 wordt getraind en gecoacht door Lieselotte Wels. Lieselotte speelt zelf in BTV VR1 en traint daarnaast nog een KNVB regioselectie in Het Gooi. Zij wordt geassisteerd door Kyra Albada, een jeugdige gediplomeerde trainster die in BTV VR3 voetbalt. BTV O16 staat onder leiding van Chantal de Ridder.

Chantal voetbalt momenteel bij de Ajax vrouwen en heeft daarvoor eerst bij AZ en later in de Duitse competitie gespeeld. Een ervaren en ambitieuze trainer-coach die haar ervaring uitstekend kan overbrengen op de jeugdige talenten. Chantal wordt dit seizoen geassisteerd door Paulina Quaye. Paulina heeft afgelopen zomer als keepster het EK voor Oranje O19 in Slowakije gespeeld en heeft daarnaast de overstap van het CTO Amsterdam naar de Ajax vrouwen gemaakt. Het oudste talententeam, BTV O17, wordt dit seizoen getraind en gecoacht door Hélène Heemskerk. Hélène voetbalt bij de ADO Den Haag vrouwen, waarvan zij tevens de aanvoerster is. Daarvoor kwam zij uit voor FC Utrecht, dat een paar jaar geleden helaas is gestopt met vrouwenvoetbal. Ook Hélène heeft al de nodige ervaring in het trainen en coachen van talentvolle voetbalsters. Zij wordt geassisteerd door Merel van Dongen. Merel is haar voetbalcarrière in de jeugd van BTV begonnen en speelt momenteel, net als Chantal en Paulina, bij de Ajax vrouwen. Daarnaast is Merel A-international en is zij regelmatig op pad met het Nederlands elftal. Buitenveldert is heel trots op deze uitgebreide en ambitieuze trainersstaf.

Volgens Marco de Boer, coördinator van de 3 meisjes talententeams, slaat de formule van een jeugdige vrouwelijke trainer-coach met veel voetbalervaring op hoog niveau, werkend met een groep jeugdige talenten bijzonder goed aan. De jonge speelsters kijken allemaal op tegen hun trainer-coach en zien en ervaren wekelijks waar hun voetballoopbaan ze mogelijk kan gaan brengen. Uiteraard zijn alle trainers gediplomeerd, maar zeker zo belangrijk zijn de ervaringen die ze uit de praktijk meenemen bij hun clubs en uitstekend over kunnen brengen op de jonge meiden. Peter Weilenmann, voorzitter van de vrouwen/meisjes afdeling van Buitenveldert, is bijzonder tevreden over de ontwikkeling van de meisjes jeugdopleiding van zijn club. Deze manier van werken zorgt ervoor dat we eigen jeugdspeelsters kunnen opleiden voor onze vrouwenselectie. Afgelopen jaar zijn er maar liefst 4 jeugdige talenten vanuit O17 doorgeschoven naar de vrouwenselectie. Tenslotte wil De Boer nog kwijt dat er in de talententeams niet alleen maar Amsterdamse meiden voetballen. De opleiding is inmiddels zo bekend geworden dat talentvolle speelsters uit een straal van ongeveer 20 kilometer graag naar Buitenveldert komen. Op de open trainingen, die we aan het einde van ieder seizoen organiseren, waren afgelopen jaar maar liefst 60 talentvolle speelsters afgekomen. Dat geeft wel aan dat het meisjesvoetbal leeft bij Buitenveldert.

Het bericht Buitenveldert trots op trainersstaf talententeams verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *