Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Drachtster Boys wint Gideon van Ligtentoernooi

toernooi gideonZaalteam VIOD VR1 debuteert op het Gideon van Ligten-toernooi

Ter nagedachtenis van de veel te vroeg overleden oud-trainer van VIOD, Gideon van Ligten, organiseert zaalvoetbalvereniging Drs. Vijfje uit de stad Groningen jaarlijks een zaalvoettoernooi dat zijn naam draagt. De deelnemende verenigingen waren naast Drs. Vijfje, Drachtster Boys en VIOD VR1 en VR2. Dit laatste team verving Nieuw-Roden dat maar over vijf fitte speelsters kon beschikken.

De eerste wedstrijd was direct een confrontatie tussen beide VIOD teams. Het krachtsverschil was niet alleen zichtbaar op de vloer van het AKLO sportcentrum, maar kwam ook terug op het scorebord. VIOD VR1 won uiteindelijk met 4-0. Na een vrij simpele overwinning op Drs. Vijfje was de wedstrijd tegen Drachtster Boys allesbepalend voor de toernooioverwinning. In deze wedstrijd was bleek eredivisionist Drachtster Boys een aantal stappen verder te zijn dan VIOD. Niet verwonderlijk overigens. VIOD voetbalde voor het eerst in deze samenstelling en traint niet in de zaal. Drachtster Boys is logischerwijze ook tactisch veel verder. Dit werd bij het eerste doelpunt van de Drachtsters het best geïllustreerd. De bal uit een vooraf ingestudeerde vrije trap kwam als laatste voor de voeten van Esther van Toledo, die op haar beurt keepster Anna Reitsma kansloos liet. Bij de 2-0 ging de overigens prima spelende Reina de Vries verschrikkelijk in de fout. Zij verloor de bal in de opbouw aan Ester van Toledo, die daarna haar tweede treffer in deze wedstrijd kon aantekenen.
Femke Mulder bracht de spanning met een vlijmscherp schot (2-1) nog enigszins terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk mocht Drachtster Boys dik verdiend de Gideon van Ligten bokaal in ontvangst nemen.

 

Het bericht Drachtster Boys wint Gideon van Ligtentoernooi verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *