Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Lauren Delleman wellicht voor de winterstop terug

del3Het mooie verhaal van Lauren Delleman kent meer hoogtepunten dan dieptepunten, maar vooral dat laatste, het afscheuren van de voorste kruisband gun je niemand. Inmiddels is de Amsterdamse speelster van Ajax op de terugweg en hoopt zij haar rentree te mogen maken nog voor de winterstop.

Lauren Delleman verteld over haar periode bij de jongens, het CTO Talent Team, Oranje Onder 19 en over haar club Ajax. Begonnen bij Sporting Martinus en GeuzenMiddenmeer, daarna het KNVB Talent Team Amsterdam, wat is je zoal bijgebleven op jonge leeftijd?

Ik heb bijna mijn hele jeugd gespeeld bij Sporting Martinus in Amstelveen, waar ik vandaan kom en nog steeds woon. Altijd tussen de jongens gespeeld, gelukkig in een leuk team waar ik als meisje werd geaccepteerd. Dat is toch iets wat niet vanzelfsprekend was als je verhalen van andere meiden bij de districtsselecties hoorde. En het was natuurlijk ook leerzaam om tussen de jongens te voetballen.

Maar ik merkte op een gegeven moment toch dat ik serieuzer met voetbal bezig was dan de jongens en dat ik voor mijn ontwikkeling een stap moest zetten. Toen ben ik bij GeuzenMiddenmeer B1 op een hoger niveau mijn wedstrijden gaan spelen en aangesloten bij het KNVB Talent Team, dat nu het CTO Amsterdam Talent Team heet. Na een jaar gingen we met het Talent Team naast trainen ook in een competitie spelen en zat mijn carrière in jongensteams erop. Bij het Talent Team heb ik echt geleerd wat topsport inhoudt, wat je er voor moet doen en laten, hoe het is om vijf keer per week te trainen en ook aan kracht- en mentale training te doen. Ik denk dat die keuze voor het Talent Team heel belangrijk was voor mij. Maar vooral is mij bijgebleven dat als je je wilt ontwikkelen dat je zelf initiatief moet nemen om dat te bewerkstelligen.

del2

Toen kwam Ajax, een grote stap vooruit.

Op het moment dat Ajax in 2012 met vrouwenvoetbal begon, zat ik in mijn laatste jaar bij het Talent Team, waarmee Ajax een samenwerking aanging. Eigenlijk vanaf het begin heb ik twee dagen in de week meegetraind en mocht ik ook regelmatig aansluiten bij de wedstrijdselectie. Ik heb toen ook mijn debuut gemaakt op 10 augustus 2012 in een oefenwedstrijd tegen Buitenveldert en later dat seizoen ook voor het eerst in de BeNe League gespeeld. Dat was natuurlijk geweldig. Ik ben geboren in Amsterdam en altijd fan van Ajax geweest, dus dan is spelen voor Ajax een droom die uitkomt. In 2013 stroomde ik uit bij het Talent Team en mocht ik officieel aansluiten bij de selectie van Ajax. Dat was inderdaad een grote stap vooruit. Ik was gelukkig gewend aan het vele trainen, alleen het niveau lag natuurlijk hoger. Maar ik was daar wel aan toe, ook om speelminuten te maken in de BeNe League, om zo een betere speelster te worden.

Alle Oranjeteams heb je doorgelopen, wat geeft dat voor gevoel dat Oranjeshirt?

Vanuit de districtsselectie van West I kwam ik bij Oranje onder 15 en ik weet nog goed hoe speciaal die eerste interland was. Het Oranjeshirt aantrekken, het meezingen met het Wilhelmus, maar vooral gewoon de eer om voor je land te spelen. Ik heb dat in totaal in 35 interlands mogen meemaken, onder andere op het Nordic Tournament 2011 in Finland met Oranje onder 16  waar we de 2e plaats behaalden en twee keer op het La Manga Tournament met Oranje onder 19. Door heel Europa reizen, verschillende voetbalculturen tegenkomen, EK-kwalificaties spelen, dat is super en het was dus iedere keer weer bijzonder om opgeroepen te worden en te spelen voor Oranje.

del1Met Oranje Onder 19 werd je Europees kampioen, je mooiste herinnering?

Dat is zeker het hoogtepunt uit mijn voetbalcarrière tot nu toe. Het was mijn laatste jaar in Oranje onder 19 en het was de jaren daarvoor steeds niet gelukt om een EK te halen. Voor mijn lichting was dit dus de laatste kans. Na de kwalificatie voor het eindtoernooi,wat dus al enorm gaaf was, beseften we ons dat we ook echt een kans maakten. Toplanden als Frankrijk en Duitsland hadden zich niet gekwalificeerd en we hadden een hele sterke selectie. Dat het uiteindelijk ook gelukt is om de titel te pakken, was echt geweldig! Het is iets dat ik nooit meer zal vergeten.

Dromen van het grote Oranje, hoop je nog ergens op?

Natuurlijk is het grote Oranje iets dat je ooit hoopt te bereiken, dat geldt voor iedereen denk ik. En het is voor mij ook nog altijd een droom om in een grote buitenlandse competitie te spelen. Maar op dit moment focus ik mij alleen op fit worden en wil ik weer van waarde worden voor Ajax, dan komt de rest vanzelf.

Terug naar Ajax, in een oefenwedstrijd scheurde je je voorste kruisband af, stortte je wereld in?

Wij speelden met Ajax een oefenwedstrijd tegen jongens op 9 december 2015 en in sprintduel maakte ik richtingsverandering waarna ik iets hoorde kraken in mijn rechterknie. Ik wist eigenlijk gelijk dat het ernstig was. Dat werd ook vrij snel bevestigd door de fysiotherapeut en later door de MRI, ik had mijn voorste kruisband afgescheurd. Op dat moment stort je wereld inderdaad in, meteen op het veld nadat het was gebeurd was het besef er al wat dit betekende. Een operatie, een maandenlange revalidatie en natuurlijk al die tijd niet voetballen. Deze blessure is denk ik de nachtmerrie van elke voetballer en voor mij dus ook. Ik heb gelukkig, op het moment van het afscheuren na,bijna geen pijn gehad. De operatie ging voorspoedig en er was verder ook geen andere schade in mijn knie. Maar vooral mentaal is de klap enorm. Je hebt natuurlijk de steun van je familie, vrienden en teamgenoten, maar je moet het zelf verwerken en dat is zwaar.

ajax logo goedWanneer zien we je terug op het veld bij Ajax?

Ik ben op 3 februari 2016 geopereerd, dus ik ben nu bijna 7 maanden aan het revalideren. De revalidatie is tot nu toe heel goed gegaan, er zijn eigenlijk geen tegenslagen geweest en ik loop dus op schema. Ik wissel het krachthonk af met het trainingsveld, waar ik naast het conditionele werk met de fysiotherapeut inmiddels ook bij de groep aansluit voor de warming-up, pass en trap of afwerk vormen en als kaatser bij een positiespel. Ik moet nu de laatste stappen gaan maken in mijn spierkracht en conditie en daarnaast weer langzaam in de duels komen, zodat ik uiteindelijk volledig kan meedoen met de groepstraining. Als alles goed gaat, hoop ik voor de winterstop mijn rentree in het Ajaxshirt te gaan maken!

Het bericht Lauren Delleman wellicht voor de winterstop terug verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *