Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje tegen Olympisch kampioen Duitsland

ons oranjeHet Nederlands vrouwenelftal speelt op 25 oktober een oefeninterland in en tegen olympisch kampioen Duitsland. Het duel vindt plaats in het Duitse Aalen. De Duitse voetbalvrouwen veroverden vorig maand goud bij Rio 2016 en zijn al geplaatst voor het EK in 2017 in Nederland.

Oranje en Duitsland stonden dertien keer eerder tegenover elkaar. Nederland won slechts twee keer en twee duels eindigden gelijk. De laatste keer dat de twee landen elkaar troffen was op 11 juli 2013 tijdens het EK in Zweden. Deze groepswedstrijd eindigde in 0-0.

Vier internationals zijn momenteel actief in de Duitse Bundesliga. Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt spelen voor de Europese topclub Bayern M√ľnchen, Claudia van den Heiligenberg staat onder contract bij USV Jena en de 21-jarige Jackie Groenen komt uit voor FFC Frankfurt.

Het bericht Oranje tegen Olympisch kampioen Duitsland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *