Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Steeds meer meiden kiezen voor voetbal

aantallen

Steeds meer meiden gaan op voetbal. Vorig seizoen zijn er ruim 4,5 procent meer inschrijvingen binnengekomen bij de KNVB. De grootste stijging was onder de groep meisjes tussen de 7 en de 9 jaar. Daar kwamen ruim 9 procent meer inschrijvingen binnen.

Ook steeds meer meiden tussen 15 en 17 jaar trokken de kicksen aan. Onder deze groep schreef 7,75 procent meer dan vorig seizoen zich in bij de voetbalbond.

Volgens Koen Adriaanse van de KNVB is meisjesvoetbal daarmee de sterkst groeiende sport in Nederland. De verhouding tussen jongens- en meisjesvoetbal is nu 1 op 6, maar dat gat wordt steeds kleiner.

Meisjes zorgen voor veel meer gezelligheid op de vereniging en dat is hartstikke goed.

Koen Adriaanse, woordvoerder KNVB

Hij denkt dat er meer meiden op voetbal gaan omdat steeds meer clubs nu vrouwenvoetbal aanbieden.”Vroeger moesten meisjes die wilden voetballen met de jongens meedoen. Maar nu vinden steeds meer verenigingen het leuk om meisjesteams op te zetten en mee te doen in de competitie. Daardoor kunnen dus steeds meer meisjes lid worden van de KNVB.”

Doordat er meer clubs komen, wordt de vrouwencompetitie steeds groter en ook dat is aantrekkelijk voor de meiden. De toename van het aantal meiden zorgt volgens hem ook voor een andere dynamiek op de verenigingen. “Ze zorgen voor veel meer gezelligheid en dat is hartstikke goed.”

Nederlands vrouwenelftal

Een andere factor voor de toegenomen populariteit van vrouwenvoetbal zijn volgens Adriaanse de goede prestaties van het Nederlands vrouwenelftal.

“Vorig jaar speelde het Nederlands vrouwenelftal mee op het WK en volgend jaar organiseren we hier in Nederland het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. Dat zorgt ervoor dat steeds meer meisjes het leuk vinden om voetbal te volgen en het ook willen gaan spelen.”

Het bericht Steeds meer meiden kiezen voor voetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Steeds meer meiden kiezen voor voetbal

aantallen

Steeds meer meiden gaan op voetbal. Vorig seizoen zijn er ruim 4,5 procent meer inschrijvingen binnengekomen bij de KNVB. De grootste stijging was onder de groep meisjes tussen de 7 en de 9 jaar. Daar kwamen ruim 9 procent meer inschrijvingen binnen.

Ook steeds meer meiden tussen 15 en 17 jaar trokken de kicksen aan. Onder deze groep schreef 7,75 procent meer dan vorig seizoen zich in bij de voetbalbond.

Volgens Koen Adriaanse van de KNVB is meisjesvoetbal daarmee de sterkst groeiende sport in Nederland. De verhouding tussen jongens- en meisjesvoetbal is nu 1 op 6, maar dat gat wordt steeds kleiner.

Meisjes zorgen voor veel meer gezelligheid op de vereniging en dat is hartstikke goed.

Koen Adriaanse, woordvoerder KNVB

Hij denkt dat er meer meiden op voetbal gaan omdat steeds meer clubs nu vrouwenvoetbal aanbieden.”Vroeger moesten meisjes die wilden voetballen met de jongens meedoen. Maar nu vinden steeds meer verenigingen het leuk om meisjesteams op te zetten en mee te doen in de competitie. Daardoor kunnen dus steeds meer meisjes lid worden van de KNVB.”

Doordat er meer clubs komen, wordt de vrouwencompetitie steeds groter en ook dat is aantrekkelijk voor de meiden. De toename van het aantal meiden zorgt volgens hem ook voor een andere dynamiek op de verenigingen. “Ze zorgen voor veel meer gezelligheid en dat is hartstikke goed.”

Nederlands vrouwenelftal

Een andere factor voor de toegenomen populariteit van vrouwenvoetbal zijn volgens Adriaanse de goede prestaties van het Nederlands vrouwenelftal.

“Vorig jaar speelde het Nederlands vrouwenelftal mee op het WK en volgend jaar organiseren we hier in Nederland het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. Dat zorgt ervoor dat steeds meer meisjes het leuk vinden om voetbal te volgen en het ook willen gaan spelen.”

Het bericht Steeds meer meiden kiezen voor voetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *