Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Bondscoach Van der Laan kiest 23 speelsters

arjan van der laanVan der Laan kiest 23 speelsters voor oefenduel met Amerika; Siri Worm terug in selectie

Bondscoach Arjan van der Laan heeft 23 speelsters opgeroepen voor de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. Oranje treft regerend wereldkampioen Amerika op zondag 18 september in stadion The Georgia Dome in Atlanta. Om 19.00 uur (1.00 uur ’s nachts Nederlandse tijd) wordt er afgetrapt.
FC Twente-speelster Siri Worm maakt na een lange afwezigheid in verband met een knieblessure, weer onderdeel uit van de groep. Ook Anouk Dekker is weer opgeroepen door bondscoach Van der Laan. Dekker moest de afgelopen twee interlandperiodes door een blessure aan zich voorbij laten gaan. De selectie:


De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:  Eshly Bakker (FC Twente), Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Liverpool FC), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (Achilles’29), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Renee Slegers (Linköping FC), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).

De Oranjevrouwen starten hun voorbereiding op de wedstrijd tegen Amerika maandag 12 september met een training bij SCW in Rijsenhout. ’s Middags vertrekt de ploeg van bondscoach Van der Laan via Schiphol naar Atlanta. Voor Oranje is deze oefenperiode de aftrap van seizoen 2016-2017 waarin het eindtoernooi WEURO2017, dat volgende zomer in Nederland plaatsvindt, centraal staat.

Nederland stond zevenmaal eerder tegenover het Amerikaanse elftal. Vijf keer ging de winst naar de VS en twee duels werden gewonnen door de Oranjevrouwen. De laatste ontmoeting dateert van april 2013. In het stadion van ADO Den Haag won Team USA met 3-1. Het doelpunt aan Nederlandse zijde werd gemaakt door Manon Melis.

Het bericht Bondscoach Van der Laan kiest 23 speelsters verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *