Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De opkomst van vrouwenvoetbal in Nederland

Desiree van Lunteren‘Vrouwenvoetbal is hot’, een kop die regelmatig terugkomt in artikelen over vrouwenvoetbal in kranten, tijdschriften (zoals onlangs in Voetbal International) en op internet. Vrouwenvoetbal is inderdaad populair. Zowel wereldwijd als in Nederland. Tussen 1998 en 2016 steeg het aantal vrouwelijke KNVB-leden van 65.000 tot ruim 151.000.

Bij geen enkele andere Europese voetbalbond werden de afgelopen vijf jaar zoveel meisjes en vrouwen lid als bij de KNVB. Toch heeft het na de eerste vrouwenvoetbalactiviteiten in Nederland meer dan 70 jaar geduurd voordat vrouwenvoetbal officieel door de KNVB werd (h)erkend.

In deze eerste bijdrage van het seizoen 2016/ 2017, geeft Research & Intelligence op basis van (wetenschappelijke) literatuur ‘college’ over hoe vrouwenvoetbal zich in Nederland heeft ontwikkeld vanaf het einde van de negentiende eeuw. Lees hier verder.

Het bericht De opkomst van vrouwenvoetbal in Nederland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *