Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nieuws over de verslagen uit het meidenvoetbal

snoeszigDit seizoen verwachten wij ook weer inzendingen voor het meidenvoetbal.

Graag jullie aandacht voor het volgende. We plaatsen vanaf heden alleen de wedstrijdverslagen van meidenteams die in een jongenscompetitie spelen, indien dit wekelijks gebeurt.

De wedstrijdverslagen van meidenteams in een meidencompetitie worden niet meer gebruikt of geplaatst. Er zijn een paar teams die ondanks winst en of verlies altijd een verslag in wisten te sturen maar de rest laat het vaak afweten. Om een blijvend sportief nieuwsoverzicht te geven is de samenwerking belangrijk.

Het afgelopen seizoen was het al “trekken” naar informatie. Het is belangrijk dat al die lange verslagen vooral op je eigen verenigingshomepage terecht komen zodat je vereniging weet wie jullie als meidenteam en of afdeling zijn. De informatie moet beknopt en helder zijn (met een wedstrijdfoto), en niet aangevuld met informatie die irrelevant is zoals de verkeerde afslag, bidonrek vergeten en of de kleedkamer geen spiegel heeft. Zet je team en verenging altijd goed en positief op de digitale (snel) weg.

Aangezien de 6 districten niet op elkaar afgestemd zijn qua beleid (eerst beker of competitie etc. en ook een verdeelde stimulans voor het hoofdklasse meidenvoetbal) is het niet de bedoeling om verslagen te ontvangen van alleen maar uitslagen die bestaan uit 1-8 of 11-3 etc., een (dikke) verliespartij heeft ook een nieuwswaarde.

Het verschil onderling is echt erg groot, of groter aan het worden, en ondanks de groei in hetmeidenvoetbal willen we het anders gaan doen. Wat ook opvalt hoeveel teams zich eerst in de hoofdklasse inschrijven en nu lager gaan spelen, er zijn al 3 poules verminderd omdat de reisafstand ook een rol gaat spelen. En er zijn zoveel poules in West I met kleine teams, vooral in de voorjaarscompetitie, dat het gewoon niet te doen is om dit 100% mooi aan te bieden. De basis van de 3e klassen is, oorspronkelijk, verdeeld op deze manier: de 2e klasse is gebaseerd op 15-30 minuten, 1e klasse 30-45 en hoofdklasse 45-60 minuten reisafstand. Dus je speelt tegen steeds betere teams als je hoger in de piramide komt, elke wedstrijd strijden met de beste tegen de beste, althans dat zou de basis moeten zijn en daar komen nog wat zaken bij om de hoek kijken.

De speelsters (meidenvoetbal) dienen opgeleid te worden tot het vrouwenvoetbal en dat kan alleen met goeie trainers, positieve omgeving met opbouwende kritiek, transparante kansen bieden aan talenten (!), uitdagende trainingen die gericht zijn het op voetbalspel van zaterdag, geef die meiden dezelfde opleidingsuren die ook zij verdienen en richt je niet alleen op “als het maar gezellig is”, zij heeft ook een drang tot prestatie (op welk niveau dan ook), meer samen met andere teams trainen binnen je eigen afdeling, betrek 1e elftal speelsters bij de jeugdteams voor trainingen, speel veel oefenwedstrijden, coaches die in zelf investeren, niet te veel accent op “eigen team” maar samenwerken met het aanvullen zoals dat bijvoorbeeld gebeurt bij o.a. DESTO, en vooral wat belangrijk is dat ze opgeleid worden om zich snel te aarden in het vrouwenvoetbal.

Een beetje technisch verhaal vanuit de redactie maar uiteraard bieden we nog wel de volgende mogelijkheden aan de “pen” liefhebbers.

Wel kunnen we een kort en bondig verslag (met een foto voorzien van minimaal 1MB resolutie) plaatsen wanneer iets bijzonders te melden is, bijvoorbeeld, toernooiwinsten, oefenwedstrijden tegen buitenlandse teams, de KNVB Beker finale winst en kampioenschappen van de na- en voorjaarscompetitie.

Verder zullen de “Weekend Academies” alleen geplaatst worden als dit een beknopte weergave is van de meidenafdeling (indien aanwezig aangevuld met de meidenteams in de jongenscompetities). In het verleden ontvingen wij veel te lange verslagen die zoals gezegt op de eigen community leuk zijn maar niet voor heel Nederland met informatie die “intern” ook leuk is.

Hopelijk zullen jullie dit besluit positief ontvangen. We zullen per maand een nabeschouwing van de hoofdklasse spelende O19. O17, O15, O13 en eventuele O11 plaatsen.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInPinterestEmailPrint

Het bericht Nieuws over de verslagen uit het meidenvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *