Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

JVOZ U15 pakt 1e winst in KNVB Beker

Afgelopen woensdagavond speelden we de eerste bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser Steenbergen C1 (U15-1). Daarin speelden een aantal vreselijk snelle jongens die we eerst maar eens moesten uitschakelen. Dat lukte moeilijk, het fysieke verschil was daarvoor te groot, oftewel een uitstekende mogelijkheid om een berg aan ervaring op te doen.

De duels waren stevig, vooral aan de kant van Steenbergen, maar ook de meiden lieten van zich spreken. We kwamen 1-0 achter nadat we niet alert reageerden op een diepe bal (de speelstijl van Steenbergen, de snelle vleugelspitsen de diepte in sturen middels lange ballen), en al snel hadden we de mogelijkheid om gelijk te maken, echter de keeper had een onmogelijke redding in petto. We maakten na een kwartier schitterend gelijk door Winnie Li uit een assist van Sophie Fijneman. Dat was terecht, want voetballend waren we de gehele wedstrijd de veel betere ploeg. Echter binnen een minuut werd middels een lange bal de 2-1 gescoord door Steenbergen.

Na de rust scoorde Steenbergen snel de 3-1 door een foutieve pass in onze opbouw, en een soortgelijke fout leverde, op dat moment zwaar tegen de verhoudingen op het veld in, de 4-1 op voor Steenbergen. Wij kregen eigenlijk vanaf de 3-1 veel kansen, echter deze werden jammerlijk niet verzilverd. Wij scoorden nog wel de 4-2 door Alessia Mieras die scherp reageerde op een foutje van de keeper na een vrije trap van Cheng Yan Li.

Over de gehele wedstrijd was JVOZ U15-3M de betere ploeg, alleen de snelheid en het fysiek van Steenbergen gaf de doorslag in de uitslag. De rechtsback van Steenbergen raakte nog ernstig geblesseerd na een harde tackle van ons, maar aan de andere kant mogen speelsters van ons blij zijn dat ze nog kunnen lopen om eerlijk te zijn. Over het algemeen zijn we tevreden over de wedstrijd, de leermomenten zullen opgepakt gaan worden om de meiden nog meer te kunnen ontwikkelen.

Het bericht JVOZ U15 pakt 1e winst in KNVB Beker verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *