Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ledenaantal vrouwenvoetbal blijft maar groeien

ledenaantal

‘Vrouwenvoetbal is hot’, een kop die regelmatig terugkomt in artikelen over vrouwenvoetbal in kranten, tijdschriften (zoals onlangs in Voetbal International) en op internet. Vrouwenvoetbal is inderdaad populair. Zowel wereldwijd als in Nederland. Tussen 1998 en 2016 steeg het aantal vrouwelijke KNVB-leden van 65.000 tot ruim 151.000.

De NOS heeft de cijfers ook opgevraagd en komt met het aantal van 153.000 vrouwen en meisjes. Opvallend is wel dat het 150.000 lid nooit is gehuldigd, dit unieke mijlpaal bleef anoniem bij de KNVB. Het vrouwen-meisjeshockey telt nu 166.000 leden, het exacte aantal maakt de hockeybond in oktober bekend.

Het bericht Ledenaantal vrouwenvoetbal blijft maar groeien verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *