Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Het EK vrouwenvoetbal komt dichterbij

ek naar nederlandOp 19 september is het precies 300 dagen voordat het EK Vrouwenvoetbal in Nederland begint. Dit wordt groots gevierd in Enschede tijdens de Nationale Sportweek op 19 september. Het Voetbalfestival organiseert de KNVB in samenwerking met Gemeente Enschede, Sportaal Enschede, FC Twente en een aantal voetbalverenigingen uit Enschede. Het doel van deze dag is om meer meiden kennis te laten maken met het meidenvoetbal in Enschede en om bestuursleden, trainers en coaches te laten zien welke kansen het vrouwenvoetbal voor hen biedt.

Programma

Tijdens het Voetbalfestival wordt er op het sportpark van EMOS een meidenvoetbaltoernooi gespeeld. Hier kunnen zowel voetballende als niet-voetballende meiden in de leeftijd 10 tot en met 13 jaar aan meedoen. Ook de moeders worden niet vergeten: voor hen wordt er een speciale moedertraining verzorgd. Het Voetbalfestival opent haar deuren om 15.30 uur en om 16.00 uur wordt het toernooi officieel geopend door wethouder Jurgen van Houdt. Om 17.45 uur wordt het middagprogramma afgesloten en gaan alle deelneemsters naar huis met een leuke goodiebag en twee kaartjes voor een Eredivisiewedstrijd van FC Twente Vrouwen. Voor meiden vanaf 16 wordt er daarna nog een speciale Girls Only Spelregelavond georganiseerd. Dit is een interactieve avond waarbij vrouwelijke KNVB scheidsrechters aan de hand van videobeelden in gesprek gaan over spelregels om meiden op deze manier meer plezier op het veld te laten beleven.

 De Grolsch Veste vormt in de avond het decor voor verschillende workshops over vrouwenvoetbal. Om 19.00 uur wordt het avondprogramma geopend, waarin er vooruitgeblikt wordt op het UEFA Women’s Euro. Vervolgens worden de workshops ‘Samenwerken’ en ‘Trainen’ georganiseerd, waarbij diverse verenigingen uit Enschede en omgeving met elkaar in gesprek gaan over de mogelijkheden rondom meiden- en vrouwenvoetbal.

Meedoen?

Het Voetbalfestival bestaat uit verschillende onderdelen, zodat er voor iedere doelgroep wat wils is. Lijkt het je leuk om mee te doen? Klik op het desbetreffende onderdeel om je in te schrijven. Aanmelden kan tot 14 september.

15.30 – 17.45 uur: Meidenvoetbaltoernooi voor alle meiden in de leeftijd 10 t/m 13 jaar (voor zowel leden als niet-leden) bij EMOS

15.30 – 17.45 uur: Voetbalactiviteit voor moeders en hun vriendinnen bij EMOS

18.30 – 20.30 uur: Girls Only Spelregelmiddag voor meiden vanaf 16 jaar bij EMOS

20.00 – 22.00 uur: Themabijeenkomst ‘Samenwerken’ voor bestuurders in de Grolsch Veste

20.00 – 22.00 uur: Kaderscholing ‘Trainen’ voor trainers/coaches in de Grolsch Veste

Deelname aan al deze activiteiten is gratis.

Het bericht Het EK vrouwenvoetbal komt dichterbij verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *